Тривають заходи з нейтралізації спалаху вірусного гепатиту А в області » Новини Житомира
 
 


Тривають заходи з нейтралізації спалаху вірусного гепатиту А в області

Автор: news_maker від 20-10-2016, 13:48, переглядів: 1 196

Тривають заходи з нейтралізації спалаху вірусного гепатиту А в області

За інформацією управління охорони здоров’я Житомирської ОДА спалах вірусного гепатиту А зафіксовано у Зороківському козацькому ліцеї Черняхівського району та с. Миколаївка Ємільчинського району.

Завідуюча дитячим інфекційно-боксованим відділенням обласної дитячої клінічної лікарні Ольга Марченко повідомляє, що станом на 20 жовтня на стаціонарному лікуванні з діагнозом гострий вірусний гепатит А перебувають 11 дітей Черняхівського району (у т.ч. з козацького ліцею – 10). Вікова категорія дітей від 6 до 15 років. Діти поступили з такими симптомами: жовтяниця, ГРВІ, артралгія, нудота, блювання. У дітей діагностовано як жовтяничні, так і безжовтяничні форми.

Стан перебігу хвороби у дітей середньої важкості, стабільний і задовільний. З метою локалізації та ліквідації спалаху у вогнищі проводиться комплекс протиепідемічних заходів.

У ліцеї та домашніх вогнищах відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об`єктів довкілля для лабораторних досліджень; обстежені контактні з вогнища; проведена заключна дезінфекція. За контактними встановлено медичне спостереження терміном 21 день.

Підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А спостерігалося також і серед жителів с. Миколаївка Ємільчинського району, де за період з 09.09.2016 р. по 14.10.2016 р. захворіло 9 осіб, із них 8 хворих активно виявлено серед контактних за результатами вірусологічних обстежень. Станом на 20 жовтня в інфекційному відділенні Ємільчинської ЦРЛ перебуває 5 осіб, з них 1 дитина.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: