60% жителів Житомирщини не мають змоги оплачувати рахунки за спожиті комунальні послуги » Новини Житомира
 
 


60% жителів Житомирщини не мають змоги оплачувати рахунки за спожиті комунальні послуги

Автор: news_maker від 28-10-2016, 18:51, переглядів: 1 071

60% жителів Житомирщини не мають змоги оплачувати рахунки за спожиті комунальні послуги

Саме такому відсотку населення області нині вже призначено субсидії на оплату житлово-комунальниих послуг. Про це говорили учасники круглого столу по тарифам і субсидіям, який проходив в стінах облдержадміністрації. Основний момент, з яким розбиралися присутні – філософія формування тарифів. Заступник начальника обласного департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Забродський нагадав, що усі тарифи формуються за єдиним порядком: "Постановою Кабміну затверджено єдині для всіх суб’єктів господарювання, які функціонують на ринку житлово-комунальних послуг, порядки на формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Затвердженими порядками запроваджений механізм розрахунку економічно обґрунтованих тарифів на підставі державних галузевих норм і нормативів на житлово-комунальні послуги. Визначені єдині принципи формування тарифів, введена єдина кваліфікація витрат, які включаються до складу собівартості послуг".

Геннадій Забродський відзначив, що сукупність цих компонентів унеможливлює включення до тарифів витрат безпосередньо не пов’язаних з наданням послуг. Нині всі органи місцевого самоврядування на законодавчому рівні зобов’язані встановлювати тільки економічно обґрунтовані тарифи. У іншому випадку – вони повинні будуть доплачувати різницю: "Що стосується різниці в тарифах – ви пам’ятаєте, раніше, якщо тариф не відшкодовував собівартості, то держава відшкодовувала нам різницю в тарифах. На превеликий жаль, з першого січня (цього року – прим.ред.) згідно законодавства різниці в тарифах у нас немає. Органи місцевого самоврядування повинні встановлювати стовідсотковий тариф. У разі встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні, який унеможливлює отримання прибутку, орган, який їх затвердив, зобов’язаний відшкодувати різницю між цим встановленим розміром тарифів та економічно обґрунтованими витратами на виробництво цих послуг".

Зі свого боку керівники "Житомиртеплокомунерго" та "Житомирводоканалу", яких також запросили на зустріч, відзначили, що на такі відрахування, як оплата праці, закупка необхідних матеріалів, амортизаційний показник, тощо у тарифі закладено відносно невеликий відсоток. Левову частку тарифів за тепло та воду складає плата за газ та електроенергію.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: