На Чуднівщині віднайшли кошти на допомогу важкохворим людям » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині віднайшли кошти на допомогу важкохворим людям

Автор: news_maker від 2-11-2016, 11:53, переглядів: 1 091

На Чуднівщині віднайшли кошти на допомогу важкохворим людям

На Чуднівщині з районного бюджету виділили додаткові кошти для забезпечення громадян району життєво необхідними ліками та виробами медичного призначення. Насамперед це стосується хворих на цукровий діабет, каже перший заступник голови Чуднівської райдержадміністрації Наталія Загоненко: "Оскільки, на жаль, щороку збільшується кількість людей, які хворіють на цукровий діабет, то надзвичайно важливим питанням є забезпечення жителів району необхідними медичними препаратами першочергового використання. Це пероральні цукрознижуючі препарати. Хоча в цьому році для їх придбання вже було використано 65 тисяч гривень з районного бюджету, у зв’язку з гострою потребою цих ліків до кінця року додатково виділено ще 30 тисяч гривень".

Поряд із цукровим діабетом та іншими поширеними хворобами в Чуднівському районі також зареєстровано рідкісні захворювання, при яких лікування та спеціальне харчування потребують чималих коштів, наголошує Наталія Загоненко: "У нас в районі проживає хлопчик, котрий потребує нашого сприяння у виділені коштів для придбання препаратів, без яких він не в змозі вижити. Його хвороба має назву фінілкетонурія. Спеціальне харчування при цій хворобі дуже дороговартісне і не допомогти цій дитині ми не маємо морального права. Тому з районного бюджету виділено 70 тисяч гривень для придбання цього спеціального харчування".

Не менш важливим є підтримка людей, котрі мають онкологічні захворювання. При Чуднівській райдержадміністрації діє комісія з питань виділення матеріальної допомоги жителям району, котрі опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі через серйозні проблеми зі здоров'ям. Загалом для надання різної соціальної допомоги в 2016 році було використано 250 тисяч гривень з районного бюджету. Із понад 300 осіб, які звернулись у цьому році до комісії, переважна більшість – це люди з онкологічними захворюваннями. Для подальшого задоволення їхніх нагальних потреб, а також запитів інших громадян району додатково виділено ще 50 тисяч гривень бюджетних коштів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: