На Житомирщині в найближчі дні запрацюють ялинкові базари » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині в найближчі дні запрацюють ялинкові базари

Автор: news_maker від 13-12-2016, 12:35, переглядів: 983

На Житомирщині в найближчі дні запрацюють ялинкові базари

Півтори сотні торгівельних майданчиків, організованих державними лісогосподарськими підприємствами Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, запрацюють до кінця тижня біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст. Про це повідомляє прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Новорічні деревця можна буде придбати за ціною від 20 до 170 гривень в залежності від висоти. Як і в попередні роки, лісівники пропонують зелених красунь в горщиках, також бажаючі зможуть взяти ялинку напрокат.

Принагідно лісівники нагадують про відповідальність за самовільно зрубані ялинки. За незаконну рубку одного дерева Кодекс України про адміністративні правопорушення для громадян передбачає штраф в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 гривень), для посадових осіб – від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119-204 грн.).

Окрім цього, доведеться відшкодувати і розмір шкоди, заподіяної лісовому господарству. Розмір шкоди від незаконного вирубування новорічних ялинок залежить від діаметра дерева, а в грудні – січні збільшується втричі.

В середньому, сума, яку доведеться сплатити порушнику за незаконно зрубану ялинку діаметром від 10 до 14 см (штраф та заподіяна шкода), буде становити 710 гривень. В минулому році за самовільну рубку хвойних молодняків до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб, накладено та стягнено 2,1 тис. грн. адмінштрафів та 5,9 тис. грн. заподіяної шкоди.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: