У прокуратурі розповіли про хід розслідування справи стосовно створення Дому української культури » Новини Житомира
 
 


У прокуратурі розповіли про хід розслідування справи стосовно створення Дому української культури

Автор: news_maker від 27-12-2016, 18:25, переглядів: 1 103

У прокуратурі розповіли про хід розслідування справи стосовно створення Дому української культури

Як повідомив заступник начальника прокуратури Віталій Горпинич, наразі у рамках цього провадження вилучені документи у міськраді та в деяких приватних підприємців, які брали участь у реалізації проекту.

«Враховуючи те що приватним підприємцем, який займався реалізацією проекту було залучено ще 24 субпідрядники, що розташовані на Житомирщині, необхідно вилучити всю документацію у них. Це можна зробити лише на підставі ухвал слідчого судді. Наразі вже зібрано 5 томів провадження, допитано ряд посадовців Житомирської міської ради та ряд підприємців».

Нагадаємо, що розслідування справи було ініційоване наприкінці липня цього року працівниками обласного управління СБУ спільно з фахівцями Державної фінансової інспекції. Тоді ж перевірка засвідчила, що вартість контракту на створення арт-центру "Дім української культури" завищена щонайменше на 270 тисяч гривень. Зокрема, за державний прапор з бюджету було переплачено втричі, за портрети видатних діячів – в шість разів. Тривале розслідування цієї справи заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Віталій Горпинич пояснює ще й великою завантаженістю своїх підлеглих.

«Проблемою цього розслідування є навантаження на процесуального керівника та слідчого. Так у провадженні процесуального керівника наразі перебуває 243 справи, крім судових. У слідчої наразі 56 проваджень, і ще у 23 провадженнях вона включена до групи слідчих».

Віталій Горпинич також повідомив, що наступну інформацію про хід слідства збирається надати вже на початку лютого.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: