Влада чекає від СБУ відповідь щодо перевірки використання коштів на облаштування Дому української культури » Новини Житомира
 
 


Влада чекає від СБУ відповідь щодо перевірки використання коштів на облаштування Дому української культури

Автор: news_maker від 8-08-2016, 19:06, переглядів: 1 216

Влада чекає від СБУ відповідь щодо перевірки використання коштів на облаштування Дому української культури

Влада Житомира скликала прес-конференцію щодо питання використання бюджетних коштів під час облаштування Дому української культури. Секретар міської ради Наталя Чиж разом із представниками міського управління культури та підрядниками, що виконували роботи, дали роз'яснення, як складався кошторис, чому виконавцем робіт та послуг була лише одна фірма і, головне, с приводу повідомлення обласного управління СБУ щодо розтрати 270 тисяч бюджетних гривень.

Нагадаємо, що наприкінці липня прес-група управління СБУ в Житомирській області повідомила про викриття оборудки з коштами місцевого бюджету, виділених на створення арт-центру "Дім української культури". Ініційована СБ України перевірка засвідчила, що вартість контракту, укладеного з місцевим приватним підприємцем, завищена щонайменше на 270 тисяч гривень, йшлося у повідомленні.

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж під час прес-конференції засвідчила, що про проведену перевірку в міській раді дізналися зі ЗМІ:

"Ми також дізналися це зі ЗМІ, ми не маємо ніяких документів, не маємо ніякого підтвердження і не маємо ніяких актів перевірки. Ніхто і управління культури не приходив і перевірки не проводив і ні з якими первинними документами не працював. Були надані запити різними представниками органів, зокрема, це була прокуратура, поліція та СБУ. Ми також зацікавлені, тому що працюємо прозоро, документи всі надавалися і ми також хочемо знати, звідки ця є інформація і звідки це все взялося".

Представники ГО "Рух Автомайдан Житомир", які були на прес-конференції, заявили, що за їх власними розрахунками, вартість окремих товарів, таких як, наприклад, флагшток чи роутер для Дому української культури, завищена в кілька разів, а загальна сума всього по п’яти позиціям перевищує реальну більш як на 110 тисяч гривень.

На це запитання координатор від групи підрядників по проекту Дім української культури Наталя Мефаник відповіла, що окремі позиції кошторису передбачають не лише закупку певної продукції, а й підготовчі роботи по її встановленню:

"Всі відповідні документи ми надали компетентним органам, прозоро, з калькуляцією. Оскільки це комплексний проект, він, дійсно, не передбачає, що купив флагшток і поставив, там є дуже багато накладних витрат, які не показані. А тому калькуляція набагато більш розширена. Насправді, щоб всі розуміли, по даному проекту ми в мінусах".

Загальна вартість проекту "Дім української культури" – один мільйон 75 тисяч гривень. Закупка товарів та послуг відбулася без проведення тендеру, адже законодавство на той момент це дозволяло, кажуть в міській раді. До того ж, усі проекті розробки з їхньою вартістю були підтримані депутатами, зазначила секретар міськради:

"Весь проект був презентований на всіх депутатських комісіях, був презентований як в кошторисах, так і в фото того, що буде закуплятися. І також був (проект) підтриманий на сесії".

Наталя Чиж повідомила, що міська рада чекає відповіді на запит, поданий до СБУ щодо перевірки, внаслідок якої виявлено розтрату бюджетних коштів під час облаштування Українського дому в обласному центрі. За результати отриманої відповіді в мерії обіцяють знову скликати прес-конференцію.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: