Виявили ще один збудник інфекції у гімназії №23 » Новини Житомира
 
 


Виявили ще один збудник інфекції у гімназії №23

Автор: news_maker від 26-01-2017, 15:04, переглядів: 857

Виявили ще один збудник інфекції у гімназії №23

У результаті додаткових досліджень було виявлено ще одну причину захворювання дітей на гостру кишкову інфекцію у гуманітарній гімназії №23.

Захворювання було спричинено відразу двома вірусами. Окрім ротовірусної інфекції у Вінницькому національному медичному університеті на кафедрі дитячих інфекційних хвороб виявили ще один збудник з сімейства норовірусів. Його джерелом захворювання також може стати, як хвора людина, так і вірусоносій. Основний механізм зараження – контактно-побутовий. Про це повідомив заступник міського голови Матвій Хренов.
За його словами, це пояснює складність діагностики у перші дні спалаху захворювання дітей.
«Виявили ще один додатковий збудник – ентеровірус. Цей вірус також належить до гострих кишкових інфекцій. Симптоми захворювання цими двома збудниками майже однакові. Лікування при захворюванні також проводиться однакове», - розповідає Матвій Хренов.
Він також наголосив на тому, що додаткових методів протиепідемічних заходів вживати не потрібно.

Нагадаємо, що упродовж 20-23 січня захворіло на гостру кишкову інфекцію 23 учня Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23, із них – 14 учнів проліковано у комунальній установі «Центральна дитяча міська лікарня», 3 учні проліковані у Житомирській обласній дитячій лікарні, 6 родини відмовились від госпіталізації.

Наразі всі діти з лікарень виписані. Їх стан задовільний і втручання медиків не потребує. Житомирська міська гуманітарна гімназії № 23 включно до суботи, 28 січня, перебуватиме на карантині.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: