Масштаби "тіньового" працевлаштування жителів Житомирщини сягають 40% » Новини Житомира
 
 


Масштаби "тіньового" працевлаштування жителів Житомирщини сягають 40%

Автор: news_maker від 22-02-2017, 15:24, переглядів: 933

Масштаби "тіньового" працевлаштування жителів Житомирщини сягають 40%

Такі дані озвучила заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Бойм під час засідання круглого столу в обласному центрі зайнятості:

"Працевлаштування, яке здійснюється, так би мовити, "за кадром", тобто, податки не надходять з цих заробітних плат, в нашій області це приблизно 360 тисяч громадян працездатного віку. Це майже 40 % населення області у працездатному віці".

В цьому контексті дедалі більша частка працюючих за кордоном нелегально, зазначає Світлана Бойм:

"Тобто, міграційна служба, вона, звичайно, обліковує, але у нас, на жаль, перетин кордону відбувається не лише з легальними робочими візами. Багато молодих людей відправляються за "випадковими" заробітками або нелегально".

Тож сьогодні неможливо назвати точну кількість наших земляків, які працюють за кордоном. Втім, на загальноукраїнському рівні такі дані озвучують і вони вражають, каже директор обласного центру зайнятості Галина Корінна:

"Минулого тижня на нараді в Державному центрі зайнятості наводились такі цифри, що орієнтовно, п'ять мільйонів українців перебувають на заробітках за кордоном. І, що найстрашніше, 80 % населення України мають намір також виїхати за кордон. Це – демографічна криза. На нашу думку, мають бути вжиті заходи, які сприятимуть максимальному працевлаштуванню молодих людей в Україні".

А поки цього не сталося, для жителів Житомирщини основні напрямки заробітчанства – це Польща, Росія і потихеньку додається Ізраїль, пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: