У Житомирі пам’ятні дошки на фасадах хочуть зробити сучаснішими та більш інформативними » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пам’ятні дошки на фасадах хочуть зробити сучаснішими та більш інформативними

Автор: news_maker від 1-03-2017, 17:44, переглядів: 966

У Житомирі пам’ятні дошки на фасадах хочуть зробити сучаснішими та більш інформативними

Така пропозиція прозвучала під час обговорення на засіданні виконкому питання про надання дозволу обласній організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури на встановлення пам’ятної дошки Українському незалежному театру на фасаді поліклініки по вулиці В.Бердичівській, 32. Питання викликало жваву дискусію в сенсі доцільності встановлення пам'ятних дощок в нинішньому їх вигляді. Один із членів виконкому Руслан Годований запропонував розглянути інші, більш сучасні та інформативні варіанти:

"Я розумію, що Житомирська область багата ільменітами, мармуром і так далі – що маємо, те і вішаємо на стінки. Я не розумію ідеї повісити туди маленьку інформацію, яка не розкриє людині суть того, що там відбувалося. Я "за" те, щоб там була інформація про цей театр, але давайте змінювати. Треба суперінтерактивні дошки робити – як в Європі, як в Америці. Чому ми не розглядаємо інтерактивні електронні дошки, які змінюються? Ми знову ж таки маємо осучаснити це".

Як варіант, Руслан Годований запропонував наносити на такі інтерактивні дошки QR-коди, зісканувавши які, за бажання можна було б дізнатися історичну довідку та значно ширшу інформацію стосовно тієї чи іншої постаті або події:

"Зараз супер – підвів до телефона, зісканував QR-код, і вам видало всю необхідну інформацію. Треба дошки перетворити на живу історію. Сьогодні є речі, які самі змінюють картинки. Якщо підійти до будинку, де буде написано, що тут засідала "народна рада" в такому-то році, такі фотокартки зробити... Я зараз не буду голосувати тільки тому, що я не хочу чергову мармурову дошку на стіні, я хочу інтерактивну – для майбутнього покоління. От і все. Моя думка: треба розробити спочатку концепт для міста, і тільки потім вішати це все".

У результаті тривалих обговорень рішення про надання дозволу Житомирській обласній організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури на встановлення пам’ятної дошки Українському незалежному театру прийнято не було – за нього проголосували лише семеро з 19 присутніх на засіданні членів виконкому. Разом з тим, члени виконкому підтримали пропозицію Руслана Годованого стосовно розробки і подальшого затвердження положення щодо встановлення сучасних меморіальних, анотаційних і навігаційних дощок.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: