Злодій продовжував грабувати квартири житомирян перебуваючи під слідством » Новини Житомира
 
 


Злодій продовжував грабувати квартири житомирян перебуваючи під слідством

Автор: news_maker від 3-03-2017, 19:18, переглядів: 1 146

Злодій продовжував грабувати квартири житомирян перебуваючи під слідством

На рахунку викритого квартирного крадія близько десятка крадіжок з помешкань житомирян, учинених наприкінці минулого та вже у поточному році. Чоловікові загрожує до 6 років позбавлення волі.
43-річного жителя м. Житомира «на гарячому» під час проникнення до чужої оселі було затримано у січні поточного року. Чоловіка оперативники вже знали, адже раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та відбував покарання у місцях позбавлення волі. Окрім того, він є наркозалежним.
У ході досудового розслідування була встановлена його причетність ще до низки аналогічних злочинів в обласному центрі. В усіх випадках затриманий користувався відсутністю господарів, до чужих квартир потрапляв, підбираючи ключ до замків вхідних дверей. З осель забирав усе цінне, що потрапляло йому під руку. Викрадене збував у ломбарди або ж перекупникам вживаної техніки.
Міра запобіжного заходу на той момент фігурантові кримінального провадження не обиралася. Чоловік справно з’являвся на виклики слідчого.
– Під час аналізу криміногенної ситуації у місті ми звернули увагу, що серед зареєстрованих у лютому місяці нерозкритих квартирних крадіжок в обласному центрі є такі, які за способом і характером були схожими до вчинених нашим підозрюваним, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Згодом здогадки підтвердилися висновками експертиз вилучених на місцях подій речових доказів: будучи під слідством, чоловік учиняв нові злочини.
Нині поліцейські уже встановили причетність викритого «домушника» ще до двох крадіжок з квартир житомирян, учинених 14 та 16 лютого. Зокрема, з помешкань 24-річної та 46-річного заявників були викрадені ноутбуки та ювелірні прикраси.
У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють точки збуту крадених підозрюваним речей і місця їх знаходження.
3 березня суд підтримав ініціативу поліції щодо обрання фігурантові міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Досудове розслідування триває. За чинним законодавством затриманому може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: