В Коростені презентували книгу за результатами археологічної конференції » Новини Житомира
 
 


В Коростені презентували книгу за результатами археологічної конференції

Автор: news_maker від 7-03-2017, 12:37, переглядів: 807

В Коростені презентували книгу за результатами археологічної конференції

Видання "Південноруське місто в системі міжцивілізаційних контактів" з'явилося коштом Інституту археології НАНУ і розповідає про соціально-економічний розвиток та культурні зв'язки населення, давню історію слов'ян, розвиток давньоруських поселень. Книга вийшла в серії "Археологія і давня історія України" та включає результати IV міжнародної археологічної конференції, яка проходила в жовтні минулого року в Коростені. Місто вже давно викликає інтерес з боку науковців-істориків і археологічні дослідження дають дуже цікаві результати.

"Коростень давно переріс межі просто майданчика, де проводяться розкопки, тут розвиваються різні напрямки, в тому числі – експериментальна археологія, – зазначив під час презентації книги керівник археологічної експедиції Інституту археології НАНУ Андрій Петраускас. – І одним з результатів в цьому напрямку на сьогоднішній день є проект створення стародавніх водних транспортних засобів. Він вже переріс межі і Коростеня, і України. Це міжнародний проект між академіями наук Латвії, Туреччини, України і ще декілька країн приєднуються".

Важливе значення мають практичні археологічні дослідження для студентів-істориків, особливо на такому цікавому матеріалі, зауважила багаторічний керівник археологічної практики студентів ЖДУ імені Івана Франка Марина Хададова:

"Є декілька цікавих об'єктів, є багато чого досліджувати і в околицях міста, і в самому місті. На сьогодні статус міста змінюється, але в свій час, в час Київської Русі місто мало досить високий статус, про нього знали, до нього приїжджали і воно є цікавою історичною апм'яткою".

На презентацію запросили вчителів історії, краєзнавців, бібліотекарів і по завершенню заходу навчальні заклади та бібліотеки Коростеня отримали книгу у користування, розповіли в сюжеті журналісти коростенського телебачення.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: