За 2,5 місяці нересту рибоохоронний патруль зафіксував збитки на 39 млн грн » Новини Житомира
 
 


За 2,5 місяці нересту рибоохоронний патруль зафіксував збитки на 39 млн грн

Автор: news_maker від 15-06-2017, 20:54, переглядів: 1 024

За 2,5 місяці нересту рибоохоронний патруль зафіксував збитки на 39 млн грн

9 червня на більшості водойм Україні завершився сезон нересту. Зокрема на Дніпродзержинському, Кременчуцькому, Київському, Канівському, Дніпровському Дністровському, Каховському, Червонооскількому, Кучурганському водосховищах, Дніпровсько-Бузькій естуарій системі, пониззі Дністра та Дунаю. Також на лиманах: Дністровському, Тилігульському, Будацькому, Березанському, Куяльницькому, Тузловській групі.
В 2017 році рибоохоронні патрулі в різних регіонах України за 2,5 місяці провели 3247 рибоохоронних рейдів в рамках яких виявлено 6160 порушень. Вилучено 39,7 тис кг біоресурсів (риби) та 11324 штук заборонених знарядь лову, затримано 156 транспортних засоби.
«Під час нерестової кампанії 2017 в більшості областей України вже працював рибоохоронний патруль. Завдяки якісно іншому підходу до роботи вдалося виявити набагато більше порушень. Сума збитків, що була зафіксована, склала 39,3 млн грн проти 7,3 млн грн. минулого року. Плануємо працювати в цьому режимі і надалі», – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
Найактивніше з ННН-рибальством боролись в областях, де запущено рибоохоронний патруль: Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Рівненській, Полтавській, Одеській області та Чорноморському басейновому управлінні.
На окремо визначених частинах водойм нерестова заборона триває до 30 червня, із повним списком відповідних наказів можна ознайомитись за посиланням http://darg.gov.ua/_nakazi_pro_nerestovu_zaboronu_0_0_0_3568_1.html.
Після завершення нересту на водоймах загального користування дозволений любительський лов з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше 5 на людину, з дотриманням добової норми вилову – до 3 кг на людину.
Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства. Якщо ви стали свідком правопорушення на воді, просимо невідкладно повідомляти на телефон всеукраїнської безкоштовної «гарячої» лінії 0-800-50-52-50.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: