Захворюваність на рак молочної залози за 2016 рік в області зросла на 4% » Новини Житомира
 
 


Захворюваність на рак молочної залози за 2016 рік в області зросла на 4%

Автор: news_maker від 20-10-2017, 20:00, переглядів: 1 207

Захворюваність на рак молочної залози за 2016 рік в області зросла на 4%

А за 10 років – на півтора рази і складає сьогодні 64 випадки на 100 тисяч населення. З початку року в Житомирському обласному онкодиспансері прооперували 212 онкохворих на рак молочної залози. А це 40 відсотків від всіх прооперованих онкохворих. В День боротьби з раком молочної залози, який відзначають 20 жовтня, лікарні онкодиспансеру нагадують, що цей вид раку гарно піддається лікуванню, якщо він діагностується на 1-2 стадії розвитку хвороби. Для ранньої діагностики захворювання можна використовувати кілька методів обстеження. Це огляд, пальпація, ультразвукова діагностика - для жінок до 40 років, і мамографія – для більш старших жінок. Завідувач мамологічним відділенням Житомирського обласного онкодиспансеру Дмитро Гуля називає ознаки хвороби на першій та другій стадіях її розвитку:
"По-перше, це утворення кіст в молочній залозі. Вони можуть бути різних форм і різних видів. Це утягнутість шкіри, шкіра може бути лимонного кольору в місці утворення пухлини. А можливо ніяких утворень не буде, але є виділення з сосків молочної залози. Після травм можуть діагностувати рак, так як приблизно 70 відсотків організованих гематом після травм перероджуються в злоякісні утворення. Це самі основні".

Тарас Волков, заступник головного лікаря Житомирського обласного онкодиспансеру, нагадує про те, що в групі ризику захворіти на рак молочної залози є пацієнти з певними хворобами:
"Рак не виникає моментально. Не можна сказати, що вчора його не було, а сьогодні він є. Рак розвивається декілька років, до п’яти років. І тому є ціла низка хвороб і передракових і фонових станів, на які треба звертати увагу і які треба лікувати. Це є фіброзно-кістозні мастопатії, вузлові форми мастопатії, фіброаденоми молочної залози. Тобто ці всі хвороби вони підлягають лікуванню і це є вторинна профілактика саме раку".

Через невчасну діагностику хворобу лікувати важче, а відтак є вищою смертність пацієнтів. Так торік на Житомирщині від раку молочної залози померло 179 людей. Загалом в 2016 році вперше виявлено на взято на облік 368 онкохворих на рак молочної залози, третина з них тоді мали третю та четверту стадії хвороби.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: