Кобзар Тарас Компаніченко дав п'ятигодинний концерт в житомирському Домі української культури » Новини Житомира
 
 


Кобзар Тарас Компаніченко дав п'ятигодинний концерт в житомирському Домі української культури

Автор: news_maker від 13-11-2017, 21:42, переглядів: 1 300

Кобзар Тарас Компаніченко дав п'ятигодинний концерт в житомирському Домі української культури

Концерт був приурочений до Дня української писемності та мови. Захід організували житомирські пластуни за підтримки одного з депутатів облради. За словами співорганізатора концерту Леоніда Мацієвського, кобзаря, бандуриста та лірника Тараса Компаніченка запросили до обласного центру, щоб познайомити житомирян, а особливо молодь, з українською традиційною музикою:
"Мало хто із сучасної української молоді любить слухати українських кобзарів. Багатьом вони здаються надто старовинною музикою з минулих століть. Але я в тому відчуваю натхнення для себе та усієї української нації. Тому що в творчості Тараса Компаніченка можна прослідкувати те, що болить багатьом українцям. Адже він співає про наш народ, нашу країну, пісні, які співали українські герої минулих століть та твори християнського спрямування".

Під час концерту Тарас Компаніченко використовував старовинні українські музичні інструменти, серед яких: старосвітська бандура, кобза, лютня та ліра. Кожна нова пісня супроводжувалась коментарем музиканта щодо авторства пісні та особливостей тексту. Окрім того, виконавець демонстрував слухачам копії старовинних пісень з нотами. Концерт, який розпочався о сьомій годині вечора, завершився о дванадцятій ночі.
Для довідки: Тарас Компаніченко – заслужений артист України, активіст українського культурного опору у пост-радянські часи. Кобзар, бандурист, лірник та лідер гурту "Хорея Козацька", який виконує старовинну українську музику.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: