До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів » Новини Житомира
 
 


До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів

Автор: news_maker від 27-07-2018, 13:37, переглядів: 2 087

До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів

500 тисяч туристів у рік, які подорожують Житомирщиною, проведення раз у місяць потужного міжнародного фестивалю в області, унікальні туристичні маршрути, аналогів яким немає в Україні та Європі, – це далеко не міф, а запрограмована реальність, яку планує втілити у життя Обласний туристичний інформаційний центр (далі ТІЦ).

Про те, що вдалось уже зробити та які плани у розвитку туризму на Житомирщині на майбутні 10 років, розповідає директор ТІЦ Василь Кравчук.

Розкажіть, скільки місяців працює ТІЦ і що вдалось зробити за цей час?

Зареєстрували ТІЦ ми на початку травня, але фактично повноцінно працюємо уже з квітня цього року. Одразу взялись за розробку Стратегії розвитку туризму Житомирщини, для цього провели кілька стратегічних сесій в тому числі із студентами, викладачами та гідами. Далі перейшли до написання Стратегії та виділили 7 основних туристичних напрямів. Наразі вже розроблено сайт ТІЦу, активно займаємось його наповненням. Паралельно розробляємо цікаві туристичні маршрути, налагоджуємо контакти з ОТГ, працюємо над створенням впізнаваного туристичного бренду, розробляємо туристичний логотип і гасло Житомирщини.

Які саме напрями туризму плануєте розвивати і яка ціль Стратегії?

За офіційними даними до Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів. Наша ціль – збільшити цю цифру до 500 тисяч у найближчі 8 років. Основні методи для досягнення цілі – це розвиток туристичних маршрутів та інфраструктури, а також масштабна рекламна кампанія.

Ми виділили 7 конкурентних напрямів туризму на Житомирщині, які будемо розвивати. Це автентичний, культурний, релігійний, спортивний, фестивальний, медичний та mice (діловий) туризм. Коли говоримо про автентичний напрямок, то це в першу чергу еко-туризм. До спортивного можна віднести і велотуризм, і стрибки з канату на мосту, і скелелазіння у Денишах. Ми плануємо зробити екстрім-тур з рафтингом, греблею, байдарками і скелелазінням, і турист зможе сам обирати, чим він хоче зайнятись. Робимо велику ставку на медичний туризм, адже медичні заклади нашої області – одні з кращих в Україні. За радоновими ваннами не обов’язково їхати в «Хмельник», наш санаторій «Дениші» - чудовий варіант! Стоматологічні послуги у співвідношенні ціна\якість також приємно дивують іноземців. І звичайно наш перинатальний центр, куди вже приїжджають народжувати зі всієї України – «медична родзинка» Житомирщини і конкурентний напрямок саме медичного туризму. Фестивальний туризм – це взагалі окрема тема для розмови, адже є дуже багато планів.

Скільки уже провели фестивалів та культурних заходів?

За три місяці ми долучились десь до 10 фестивалів і проводили ще масові культурні заходи до державних свят. Серед наймасштабніших – Чемпіонат України з автозвуку та тюнінгу ЕММА-2018, фестиваль авторської пісні ім. О. Щиріна «Мі-сі-соль», фестиваль екранного мистецтва «Пілігрим», Ягідний фестиваль «Брусвяна» у Костовцях, фестиваль «Лесині джерела», який пройде ось 28 липня.

Також ми є співорганізаторами фестивалю електронної музики «Puls Fest 2018» у Високівській ОТГ, фестивалю «Купальські роси» у Немиринцях. Готуємо Фестиваль рушників в Андрушівці, який пройде у вересні.

Скільки плануєте до кінця року організувати таких заходів?

Як мінімум 20 фестивалів та культурних подій плануємо організувати до кінця року. Але це точно не наша межа. Адже плани у нас грандіозні – один потужний крутий міжнародний фестиваль щомісяця, а також масові культурні заходи у новому форматі та стилі.

Назвіть пам’ятки області, які найбільше притягують туристів. І чи віднайшли ті унікальні місця, які варто показувати і популяризувати?

Однозначно на Житомирщині є топ-10 туристичних магнітів, на які плануємо робити акцент:

- Поліський природний заповідник (Овруцький та Олевський райони)
- Заказник "Камінне село" (с. Рудня Замисловицька, Олевський район)
- "Острів кохання" (с. Ст. Солотвин, Бердичівський район)
- Культурно-мистецький центр «Поліська хата» (с. Городське, Коростишівський район)
- Монастир-фортеця католицького ордену Босих Кармелітів (м. Бердичів)
- Палац Ганських (с. Верхівня, Ружинський район)
- Замок Радомисль (м. Радомишль)
- Скеледром Дениші (с. Дениші, Житомирський район)
- Музей космонавтики (м. Житомир)
- Древлянський парк (м. Коростень)

Але є й такі, які маловідомі, проте будуть цікавими для туристів. Це Ставка Гіммлера у Житомирському районі, яка до цих пір не відкрита, маєтки Терещенків, «дорога кохання» у Бердичеві.

Як на рахунок співпраці із туристичними агенствами?

У нас в області лише одне турагенство, яке організовує тури територією Житомирської області. Тому ми наразі розробляємо різні унікальні маршрути із визначними пам’ятками, які будуть притягувати туристів не лише з України, а й закордону. Хочемо таким чином показати нашим турагентам, що можна заробляти кошти, презентуючи об’єкти Житомирщини. Адже наші пам’ятки користуються попитом серед туристів. Реально іноземці цікавляться і Камінним селом в Олевському районі, й Островом кохання у Бердичівському районі, і замком Радомисль й іншими туристичними об’єктами. Тому як тільки у нас будуть остаточні маршрути, ми передаємо їх агентствам для того, щоб популяризувати Житомирщину.

Які наступні кроки у роботі ТІЦу?

Зараз ми завершуємо туристичні маршрути, далі передаємо агентствам. Але для того, щоб туристам було зручно і комфортно, у кожній ОТГ має бути мінімальна інфраструктура – місце відпочинку та ресторан/кафе.

Крім цього, плануємо з 1 вересня започаткувати в університетах області курси для студентів туристичних факультетів. Для того, щоб вони вже після першого курсу навчання змогли б надавати туристичні послуги – виїжджати із групами і влітку уже заробляти кошти.

У жовтні плануємо взяти участь у міжнародних туристичних виставках, де презентуємо туристичний потенціал Житомирщини в інтерактивній формі.

У наших планах також створення нових потужних фестивалів міжнародного рівня: Real Rock Fest (м. Житомир), Гастронавти (м. Житомир), SANdance (м. Коростишів), Бункер мото фест (м. Житомир), FFF (Fish Food Fest) (м. Бердичів), Zinchenko Cup (м. Радомишль), NEBO FEST (с. Червоне, Андрушівський район), BMW автозліт (с. Бехи, Коростенський район), Фестиваль меду (Олевський район) тощо.

До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів
До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів

До Житомирської області щороку приїжджає в середньому 50 тисяч туристів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: