Останки 16 тисяч загиблих воїнів вдалося знайти житомирським пошуковцям за кілька десятків років роботи » Новини Житомира
 
 


Останки 16 тисяч загиблих воїнів вдалося знайти житомирським пошуковцям за кілька десятків років роботи

Автор: admin від 14-02-2013, 18:24, переглядів: 1 265

Останки 16 тисяч загиблих воїнів вдалося знайти житомирським пошуковцям за кілька десятків років роботи

Таку інформацію озвучив під час обласної наради щодо увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій очільник житомирського історико-патріотичного об'єднання "Пошук" Олександр Ловинюк. Організація, заснована у 1988 році відомим краєзнавцем Павлом Шмуневським, на сьогодні налічує 35 добровольців, об’єднаних у кілька загонів. Працюють вони виключно на громадських засадах. За увесь час існування "Пошуку" держава не виділила на проведення розшукових робіт жодної копійки. А коштує інформація досить дорого, каже Олександр Ловинюк:"Уся робота ведеться за рахунок власних коштів і спонсорської підтримки, яку нам інколи вдається отримати. На сьогодні доступ до архівних даних коштує чималих грошей. Тому, я вважаю, що в області обов’язково потрібно прийняти обласну програму з увічнення пам'яті воїнів і жертв політичних репресій, якою має бути передбачено фінансування таких пошукових робіт".

Переважно за власні кошти та з допомогою благодійників "Пошук" здійснив 58 перепоховань загиблих воїнів, встановив більше трьох десятків пам’ятних знаків і меморіальних плит. Окрім польових робіт, волонтери цього об'єднання активно працюють у сфері патріотичного виховання молоді та науково-просвітницькій діяльності. Так, наразі до видання готується одразу чотири книги про маловідомі бої, результати розкопок та історію окупації Житомирщини.

Зауважимо, що "Пошук" – це єдина в нашій області організація, яка офіційно займається розшуком загиблих солдатів та увіковіченням пам'яті про них.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: