У Житомирі може стати на 1 котельню меньше » Новини Житомира
 
 


У Житомирі може стати на 1 котельню меньше

Автор: admin від 21-03-2013, 18:42, переглядів: 1 192

У Житомирі може стати на 1 котельню меньше

Обладнання цього комунального об’єкту, що по вулиці Жуйка,12, знаходиться під заставою в "Західінкомбанку". Кредит на 5 років на потреби орендного підприємства теплових мереж "Житомиртеплокомуненерго" ще в 2007 взяли депутати міськради попереднього скликання. Він лишився непогашеним, і на сьогодні потрібно повернути близько 16 мільйонів 200 тисяч гривень.

Останні два роки для міської ради пройшли в судових процесах, каже міський голова Володимир Дебой, оскільки даний об’єкт не може бути в заставі – це суперечить трьом Законам України.

В лютому цього року Вищий адміністративний суд України відмінив рішення двох судів попередніх інстанцій відносно цієї котельні. А значить, банк може забрати комунальний об’єкт та продати його в рахунок погашення боргу. Це може призвести до фінансового навантаження на населення та підірвати імідж міськради перед Європейським банком реконструкції та розвитку. Останній має надати грант під міську Програму модернізації теплового господарства.

Тому влада міста терміново шукає вихід з ситуації, каже Володимир Дебой: "Мною терміново дане доручення вивчити питання щодо можливості пере кредитування "Західінкомбанком", і дане питання винести на розгляд депутатських комісій, погоджувальної ради, фракцій на наступному тижні. Для того, щоб запобігти відчуження котельні шляхом її продажу".

Комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго" готове взяти на себе цей кредит та змінити об’єкт застави, каже директор підприємства Дмитро Рогожин: "Якщо просто махнути на котельню рукою, то 300-400 гривень на місяць на родину ляжуть тягарем. Чому, тому що не один приватник не буде працювати собі в збиток. І нікуди місто та населення не дінеться – буде платити".

Котельня по вулиці Жуйка, 12 забезпечує теплом 25% житомирян, а це 142 житлові будинки, 8 гуртожитків, 7 дитсадків, 3 лікарні та інші об’єкти. Чи буде перекредитування та чи лишиться котельня в комунальній власності – має вирішити найближча сесія міськради, яка призначена на 28 березня.
За матеріалами ЖХ

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: