Радилися сільські та селищі голови Житомирщини » Новини Житомира
 
 


Радилися сільські та селищі голови Житомирщини

Автор: admin від 11-06-2013, 16:44, переглядів: 1 742

Радилися сільські та селищі голови Житомирщини

Чергове засідання регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад відбулося 11 червня в Житомирі. Обговорено головні проблеми сільських територіальних громад області та визначено узгоджені напрямки спільної роботи з їх ефективного розв’язання. У роботі зібрання брали участь: голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко, керівники сільських та селищних асоціацій з кожного району. Засідання провів голова Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Сергій Сокальський.
«Поліпшення добробуту жителів територіальних громад, особливо в сільській місцевості – важливе спільне завдання органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. У наших силах – залучати всі можливі ресурси та засоби для ефективного господарювання, розширення ринку праці, удосконалення якості та доступності медичних, освітніх послуг, наповнення місцевих бюджетів, зміцнення соціальної інфраструктури та облаштування благоустрою тощо. І сьогодні ми тут, щоб скоординувати наші подальші дії в цьому напрямку», - зауважив у виступі голова обласної ради Йосип Запаловський. Він поінформував, що результатом реформи місцевого самоврядування, яка нещодавно стартувала в Україні, передбачено створення умов для розвитку самодостатніх та дієвих територіальних громад, поліпшення добробуту людей та зміцнення місцевої демократії. «Ми будемо робити все від залежне, щоб ця реформа відбулася, і люди у кожній територіальній громаді відчули, що вони є її господарями, і жити їм стало заможніше», - сказав Йосип Запаловський.
Серед головних спільних завдань обласної ради та регіонального відділення ВАССР, які потрібно виконати найближчим часом, голова обласної ради виділив такі: завершення земельної реформи; поліпшення благоустрою та санітарного стану населених пунктів; систематичне підвищення кваліфікації сільських та селищних голів, посадовців місцевого самоврядування; залучення громади сіл, селищ до участі в Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування; посилення відповідальності депутатського корпусу місцевих рад за реалізацію завдань, спрямованих на поліпшення добробуту людей (Єдиний день депутата, координаційні ради, виїзні «круглі» столи); активізація громади до створення органів самоорганізації населення.
Про підсумки роботи регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад з початку року, її завдання на наступний період поінформував голова регіонального відділення асоціації Сергій Сокальський. Перед учасниками зібрання виступив заступник голови Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко.
У ході обговорення учасники засідання порушили ряд земельних, фінансових, юридичних та інших проблем. Обговорили питання взаємин з реєстраційними службами, місцевим казначейством та іншими відомствами.
Радилися сільські та селищі голови Житомирщини

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: