Йосип Запаловський здійснив робочий візит до Радомишльського району » Новини Житомира
 
 


Йосип Запаловський здійснив робочий візит до Радомишльського району

Автор: admin від 5-08-2013, 11:57, переглядів: 1 593

Йосип Запаловський здійснив робочий візит до Радомишльського району

Голова обласної ради 2 серпня з робочим візитом побував у Радомишльському районі. У селі Велика Рача Йосип Запаловський зустрівся з представниками місцевої громади, депутатами сільської ради та ознайомився з роботою дошкільного навчального закладу «Сонечко», де завершується ремонт приміщення для відкриття ще однієї групи малюків. Це забезпечить 100% охоплення дошкільним вихованням маленьких жителів трьох сіл.
До Великорацької сільської ради входять села Велика Рача, Мала Рача та Чудин, у яких загалом проживає майже 2 тисячі селян. У 2009 році сільська рада була переможцем конкурсу успішних громад і відтоді впевнено тримає позицію ефективного розвитку та вдосконалення умов життя людей. У кожному селі діє будинок культури, у двох селах функціонує школа та бібліотека. Жителі сіл мають доступ до медичних послуг: на території Великорацької сільської ради працює амбулаторія та два ФАПи. Сільська громада, яку вже понад 11 років очолює Микола Романенко, нині докладає зусиль для завершення газифікації населених пунктів, електрифікації села Чудин та здійснення поточного і капітального ремонту вуличних доріг.
Спілкуючись із громадським активом, Йосип Запаловський розповів про пріоритети у роботі обласної ради. «Депутати обласної ради визначили пріоритетні галузі, куди в першу чергу спрямовуються кошти від перевиконання обласного бюджету. Це – охорона здоров’я, освіта, соціальний захист людей. На видатки галузі охорони здоров’я на 2013 рік в обласному бюджеті передбачено майже 515 мільйонів гривень, що на третину або на 124 мільйона гривень, більше, ніж у 2012 році. І це не враховуючи того, що, за підсумками перевиконання обласного бюджету цього року в галузь медицини додатково надійшло більше 16 мільйонів гривень».
Голова обласної ради подякував Миколі Романенку, депутатам сільської ради за ефективне господарювання, згуртування громади навколо вирішення нагальних місцевих проблем. Йосип Запаловський звернув увагу на важливість обговорення в сільських громадах Проекту Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні. «Ця реформа дуже потрібна, адже спрямована на надання особливої ваги голосу територіальних громад, розширення прав та повноважень її членів у вирішенні життєво важливих місцевих проблем, наповнення бюджетів. Ми розраховуємо, що жодний житель краю не залишиться осторонь її обговорення та обов’язкової участі в успішному її проведенні. Від цього великою мірою залежатиме добробут людей у кожному селі та місті, поліпшення якості надання медичних, освітніх та інших послуг. Реформа задумана для людей, для поліпшення організації життя громадах, а тому має реалізовуватися самими жителями, і в жодному разі не має бути нав’язана згори», - резюмував голова обласної ради.
У приміщенні дошкільного навчального закладу «Сонечко» Йосип Запаловський ознайомився з умовами виховання дітей, поспілкувався з батьками та колективом. Завідувачу закладу Наталії Прокопенко голова обласної ради вручив грамоту та цінний подарунок, а малечі – солодощі та іграшки.
Голова обласної ради взяв участь у роботі 16-тої сесії районної ради, побував в одному із найстаріших навчальних закладів міста – Радомишльському ліцеї, ознайомився із умовами проживання підопічних психоневрологічного інтернату Житомирської обласної ради та відвідав історико-культурний комплекс «Радомисль». Екскурсію замком, в якому знаходиться понад 5 тисяч домашніх образів, предметів домашнього побуту з усіх куточків України, провела засновниця музейного комплексу, подвижниця українського відродження, українська співачка, громадський діяч, Заслужений лікар України, доктор медичних наук Ольга Богомолець.
У робочій поїздці голову обласної ради Йосипа Запаловського супроводжували керівники району: голова районної ради Василь Тужик, голова райдержадміністрації Ігор Харитончук, депутати районної ради.

Прес-служба обласної ради

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: