«Музика душі» лунала в стінах Житомирського музичного училища ім. В.Косенка » Новини Житомира
 
 


«Музика душі» лунала в стінах Житомирського музичного училища ім. В.Косенка

Автор: news_maker від 16-10-2013, 18:26, переглядів: 1 803

«Музика душі» лунала в стінах Житомирського музичного училища ім. В.Косенка

З 3 жовтня по 15 листопада на Житомирщині реалізовується відкритий молодіжний інформаційно-просвітницький мистецький проект «Молодь за здорове життя!» під девізом «Відповідальність починається з мене!». Проект ініційований обласним медичним центром здоров’я та спортивної медицини спільно з департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації, департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, управлінням освіти і науки облдержадміністрації, управлінням культури облдержадміністрації, Житомирським музичним училищем ім. В.С. Косенка.
16 жовтня 2013 року у приміщенні Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка відкрили ІІ молодіжний інформаційно-просвітницький музично-мистецький фестиваль «Музика душі» (до Всесвітнього дня психічного здоров’я). Виступи учасників фестивалю – це приклад здорового способу життя без вживання енергетичних напоїв, алкогольної, тютюнової, наркотичної залежності для підлітків та молоді. Мета заходу - заохотити молодь займатись мистецтвом, творчістю, спортом, навчанням. В рамках заходу звучали музичні та пісенні класичні твори.
На фестиваль завітали представники обласної влади: перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков та начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський.
Звертаючись до молоді, Юрій Градовський наголосив на тому, що Житомирщина надзвичайно багата на талановитих молодих людей, котрі ведуть цікаве та насичене, а головне здорове життя. Проведення таких заходів сприяє формуванню у молодого покоління світоглядного пріоритету безумовної цінності здоров’я, свідомої потреби у веденні здорового способу життя, розуміння відповідальності за індивідуальне та громадське здоров’я.
Проект «Молодь за здорове життя!» покликаний зацікавити молодь регіону в особистісному розвитку через мистецтво, навчання та заняття спортом. Особливої підтримки потребують діти із так званих проблемних сімей, в яких їх вихованню не приділяється достатньо уваги. Наразі в усіх регіонах України реалізовуються соціальні ініціативи Президента України щодо раннього виявлення проблемних сімей, вчасного надання їм підтримки та вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення. Для підтримки таких сімей на Житомирщині функціонує 29 територіальних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: обласний, 5 міських та 23 районних. На обліку центрів СССДМ області перебуває 5858 сімей, в яких 12697 дітей. З метою комплексного сприяння у вирішенні складних життєвих обставин сім\'ям соціальні центри здійснюють соціальний супровід таких сімей до моменту вирішення їх складної життєвої ситуації.
Довідково: відкритий молодіжний інформаційно-просвітницький мистецький проект «Молодь за здорове життя!» під девізом «Відповідальність починається з мене!» проводиться на підтримку обласної комплексної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2012-2016 роки, виконання комплексних заходів, спрямованих на формування здорового способу життя молоді, загальнолюдських життєвих принципів, профілактику та попередження соціально негативних явищ у молодіжному середовищі, створення умов для творчого розвитку особистості, підвищення рівня громадської активності та у зв’язку з проголошенням Президентом України В. Януковичем 2013 року в Україні – роком дитячої творчості.
Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: