Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 % » Новини Житомира
 
 


Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 %

Автор: news_maker від 5-02-2014, 18:27, переглядів: 2 003

Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 %

Під час зустрічі із журналістами обласних засобів масової інформації голова Ємільчинської райдержадміністрації Леонід Забела та головний лікар центральної районної лікарні Юрій Довгополий провели екскурсію сучасною котельнею медичного закладу і розповіли про переваги впровадження енергозберігаючих технологій.
Завдяки використанню альтернативних джерел енергії наша область посідає друге рейтингове місце в державі за скороченням обсягів споживання природного газу.
Леонід Забела розповів про те, що нова котельня обігріває районну лікарню вже другий рік поспіль. Завдяки проведенню реконструкції мережі теплопостачання чотири твердопаливні котли були замінені двома енергозберігаючими. Загальна вартість всіх робіт становить 2 млн. 100 тис грн. (це кошти з районного бюджету та субвенція з державного бюджету). У порівнянні із попередніми роками витрати газу вже скоротилися в середньому на 10 – 12%. А для того, щоб котельня самоокупилася, потрібно 12 – 13 років.
Головний лікар медичного закладу Юрій Довгополий звертає увагу на ряд переваг від впровадження енергоефективних технологій. В першу чергу, це надійність сучасних механізмів, які гарантують безперебійне забезпечення теплом усіх приміщень лікарні. Окрім цього, важливим фактором є економія енергоносіїв, що значно зменшує навантаження на районний бюджет. Важливо також відзначити мінімальне втручання оператора котельні у роботу обладнання.
Юрій Дмитрович розповів про те, що техніка автоматично визначає оптимальний режим роботи залежно від температури надворі та в приміщенні. Котли запускаються до роботи по черзі через кожні дві години з метою попередження зношування механізмів. За словами головного лікаря, медичний заклад обладнаний дизель-генератором, який забезпечує стабільну роботу котельні у випадку перебоїв з енергопостачанням.
Оператор котельні проводить щогодинний комп’ютерний облік спожитого газу, що дозволяє чітко проаналізувати наскільки економними та ефективними є сучасні технології. Окрім цього, в котельні забезпечені належні умови роботи для працівників. Тут обладнане кімната відпочинку та санітарний вузол.
Ємільчинська центральна районна лікарня є зразковим прикладом того, як можна економити енергоносії, забезпечуючи при цьому оптимальну температуру й комфорт у палатах та кабінетах медичних працівників. Досвід закладу свідчить про те, що енергозберігаючі технології стають все більш популярними, користуються попитом та дозволяють використати зекономлені кошти на інші нагальні потреби.
Прес-служба облдержадміністрації
Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 %
Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 %
Ємільчинська районна лікарня скоротила споживання газу в середньому на 10 – 12 %

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: