У міліції розповіли, чому не можна закрити "Державну миттєву лотерею" лише на вимогу громадськості » Новини Житомира
 
 


У міліції розповіли, чому не можна закрити "Державну миттєву лотерею" лише на вимогу громадськості

Автор: news_maker від 12-07-2014, 11:14, переглядів: 1 106

У міліції розповіли, чому не можна закрити "Державну миттєву лотерею" лише на вимогу громадськості

Межа між організацією забороненого в Україні грального бізнесу та дозволеним функціонуванням державних лотерей у діяльності окремих закладів часто виявляється непрозорою для сприйняття пересічних громадян. Міліція ж у такій ситуації апріорі стає заручницею.
Один із закладів «Державної миттєвої лотереї» в обласному центрі вкотре викликав у громадського активу протест через функціонування у ньому нібито гральних автоматів. Про це заявила група активістів, які прийшли до приміщення з вимогою негайно припинити діяльність закладу.
Аналогічну вимогу вони оголосили й правоохоронцям, яких було викликано на місце події. Ця інформація була відповідним чином зареєстрована, діяльність лотерейного закладу призупинена, а саме приміщення опечатано до отримання результатів перевірки наявної дозвільної документації.
Однак, як коментують працівники управління державної служби з економічною злочинністю, даний заклад неодноразово перевірявся й раніше. Його діяльність регламентується певними законодавчими актами.

У 2012 році парламент запровадив нове регулювання господарської діяльності з випуску та проведення лотерей. Відповідний Закон України «Про державні лотереї в Україні» набрав чинності з 1 січня 2013 року. Цей законодавчий акт визначає перехідний період з метою приведення ліцензованої господарської діяльності операторів лотерей у відповідність.
На офіційному сайті Міністерства фінансів України міститься Єдиний реєстр державних лотерей в Україні, що говорить про те, що лотереї, які розповсюджуються зазначеними операторами, внесені до вищевказаного реєстру і застосувати до них дію ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні» неможливо, оскільки проведення лотерей до азартних ігор не відноситься.
За таких обставин міліція жодним законом не уповноважена завадити діяльності такого закладу, адже поширення лотерей проходить під повним контролем держави. Зауважимо також, що всі лотерейні квитки зареєстровані в Міністерстві доходів і зборів України, а процес розподілу та виплати виграшів, відрахувань у бюджет перебуває під наглядом Міністерства Фінансів України.
Натомість державний нагляд (контроль) у сфері лотерейної діяльності здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику, політику у сфері випуску і проведення лотерей, відповідно до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: