Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими в результаті дій терористів » Новини Житомира
 
 


Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими в результаті дій терористів

Автор: admin від 15-01-2015, 12:09, переглядів: 1 400

Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими в результаті дій терористів

Під час робочої зустрічі з головами обласних державних адміністрацій 14 січня 2015 року Президент України Петро Порошенко повідомив про те, що прийняв рішення проголосити 15 січня Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів.
«І, в першу чергу, за мирними мешканцями, які загинули на блокпосту під Волновахою. Проросійські бойовики-терористи прицільним ракетним ударом влучили в мирний цивільний автобус, який стояв на блокпосту. Вони цілились і в українських воїнів, і в українських цивільних громадян», – наголосив Глава держави.
Участь у робочій зустрічі з Президентом взяв і голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Присутні вшанували хвилиною мовчання вбитих 13 січня людей під Волновахою.
Президент підкреслив, що весь світ висловлює співчуття Україні, зокрема була розповсюджена відповідна заява Ради Безпеки ООН, а 15 січня планується прийняття рішення Європарламентом з приводу трагедії в Україні. Глава держави наголосив, що українці поділяють біль родичів тих, хто постраждав і загинув. «Так само, як світ продемонстрував в Парижі, ми демонструємо в Україні, що ми не боїмося терористів. Ми об’єднані. Українців не залякати!», – підкреслив Петро Порошенко.
На знак скорботи за загиблими 15 січня в День жалоби за загиблими в результаті дій терористів на території Житомирської області приспущено Державний Прапор України на адміністративних будівлях органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, комунальних та державних підприємствах та закладах, установах, організаціях.
Довідково. Згідно Указу Президента України Петра Порошенка № 17/2015 від 14.01.2015 – 15 січня 2015 року оголошено в Україні днем жалоби.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: