В обласному центрі презентували ексклюзивне медичне видання » Новини Житомира
 
 


В обласному центрі презентували ексклюзивне медичне видання

Автор: news_maker від 22-05-2015, 13:29, переглядів: 1 161

В обласному центрі презентували ексклюзивне медичне видання

Книга має назву "Історія розвитку та становлення медичної галузі в Україні з часів Київської Русі до 19 ст.". Її автор – відомий житомирський хірург з 40-річним стажем, головний лікар житомирської міської лікарні № 2 у 1975-2000 роках Анатолій Мельничук.

У книзі на основі історіографічних джерел проведено системний аналіз розвитку медицини та галузі практичної охорони здоров'я. До слова, це – перше таке ґрунтовне дослідження, зроблене саме лікарем-практиком – не тільки на Житомирщині, а, можливо, й в Україні:

"Мене зацікавила ця тематика тому що обмаль історичної літератури на цю тему з точки зору вивчення медицини наших пращурів, практиків та вчених різних епох. Тому і виникла ідея написати цю книгу".

Нинішній головний лікар міської лікарні №2 Віктор Павлусенко переконаний: такі книги потрібні, адже вони є цікавими не лише безпосередньо працівникам галузі медицини, а й пересічним громадянам:

"Всі відомості треба було зібрати і систематизувати, а найголовніше – донести до читача. Досі ми використовуємо ті методи, що описані на сторінках книги. Наприклад, використання трав, накладання шини при переломі в екстремальних умовах, лікування п'явками".

Незабаром автор планує розширити своє видання і опублікувати ґрунтовну монографію.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: