Депутати Житомирської міської ради вирішили цьогорічні фінансові питання освітян » Новини Житомира
 
 


Депутати Житомирської міської ради вирішили цьогорічні фінансові питання освітян

Автор: news_maker від 28-12-2015, 17:30, переглядів: 1 214

Депутати Житомирської міської ради вирішили цьогорічні фінансові питання освітян

На сесії були виділені кошти в розмірі понад 9 мільйонів 163 тисячі гривень на виплату зарплати за грудень та на оплату енергоносіїв. Боргову дірку закрили за рахунок зекономлених власних коштів місцевої скарбниці, пояснив начальник департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук: "За рахунок коштів, які зекономлені розпорядниками міського бюджету в процесі року, тобто там різні фактори – і вплив теплої пори року, і ненарахування індексації окремим працівникам у випадку, якщо не перевищував поріг нарахування таких виплат. В цілому розпорядниками зекономлено 24 мільйони гривень".

Нагадаємо, що зарплата освітянам та медикам за законом виплачується з державного бюджету. Вже не один рік в листопаді місяці виникає критична ситуація через нестачу фінансів. І якщо питання із виплатою зарплатні медикам цього року вирішили – було виділено додаткову субвенцію в розмірі 24 мільйони 772 тисяч гривень, то галузі освіти дісталося менш ніж 3 мільйона гривень. А цього було недостатньо.

В наступному році, з огляду на доведені урядом фінансові показники, ситуація залишиться такою ж складною, констатує освітянин за фахом, депутат міської ради Олександр Величко: "Якщо говорити про освіту, сума, доведена для міської ради зменшилася майже на 32 мільйони, Якщо говорити про лікарів – на 20 мільйонів. Тобто дефіцит у освітян по заробітній платі залишається на рівні 1,3 місяці. Коштів знову не вистачає, і, на жаль, і освітяни, і медичні працівники наступного року опиняться в такій же ситуації, як і зараз".

Загалом, відповідно до проекту рішення "Про міський бюджет на 2016 рік", Житомиру передбачено на 76 з половиною мільйонів гривень (76 млн 553,6 тис. грн..) менше субвенції з держави, ніж планували місцеві урядники.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: