Приватні підприємці Житомира просять не переносити їх кіоски в інші місця » Новини Житомира
 
 


Приватні підприємці Житомира просять не переносити їх кіоски в інші місця

Автор: news_maker від 27-04-2016, 18:19, переглядів: 1 594

Приватні підприємці Житомира просять не переносити їх кіоски в інші місця

Приватні підприємці Житомира звернулися до виконкому міської ради, аби той залишив за ними право не переносити на нові місця торгівельні кіоски та павільйони. Першого березня своїм рішенням виконком затвердив нову комплексну схему розміщення МАФів, відповідно до якої від малих архітектурних форм, зокрема, максимально мають бути звільнені центральні вулиці міста, території, які знаходяться поблизу пам'яток архітектури.

За словами представника ініціативної групи приватних підприємців Ганни Дудкіної, ці норми торкнуться 2/3 торгівельних точок, які мають всі дозвільні документи: "Ми проводили на цих точках свою діяльність вже впродовж 15-20 років, прив’язували до себе покупців, тому ми не можемо сьогодні кудись переїжджати. А ще, відповідно до цієї нової комплексної схеми ми повинні знову наші МАФи привести до нового архетипу: за кошторисом для кіоску це 30 тисяч гривень, для павільйону – 120 тисяч. Тому наша вимога, щоб всіх тих приватних підприємців, які працювали за наявності дозвільних документів до прийняття комплексної схеми, внесли до цієї комплексної схеми".

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин погодився із підприємцями, що це питання потрібно доопрацювати, тому запропонував продовжити на два місяці мораторій на видачу нових паспортів прив’язки, і за цей час розглянути на робочій групі варіанти розміщення кожного вже працюючого МАФу: "Я за те, щоб зараз ввести мораторій ще на дві місяці, а треба буде, то ще подовжимо, на видачу нових паспортів прив’язки, щоб жодного нового кіоску не з'явилося в місті, поки ми не вирішимо всі питання з вами. Розглянемо кожного приватного підприємці в індивідуальному порядку. Тому що, вибачте, але є багато МАФів, які не відповідають розмірам, не уклали договори на вивіз сміття, дехто не виконав обов’язки з благоустрою навколишньої території. Давайте кожен буде відповідати за свої дії".

Представників приватних підприємців Житомира запросили на найближче засідання робочої групи, яке відбудеться в міській раді 5 травня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: