"Ми – не такі, як усі! Ми створюємо книги для найкращих людей!",- переконана львівська поетеса Мар’яна Савка » Новини Житомира
 
 


"Ми – не такі, як усі! Ми створюємо книги для найкращих людей!",- переконана львівська поетеса Мар’яна Савка

Автор: news_maker від 7-11-2012, 21:16, переглядів: 1 916

"Ми – не такі, як усі! Ми створюємо книги для найкращих людей!",- переконана львівська поетеса Мар’яна Савка

Цими днями вона презентувала в Житомирі Серію своїх "шоколадних" книг. Під час творчої зустрічі, яка відбулась у коледжі культури та мистецтв ім. І. Огієнка авторка віршів розповіла про сучасну українську поезію, власні секрети натхнення та осередок своєї творчої праці – місто Лева.

Наразі видавництво, де працює поетеса, ("Видавництво Старого Лева") друкує не лише дитячу літературу, а й вірші для людей старшого віку. "У нас немає політики в книжках. Є тільки казкові та життєві історії, які можуть зацікавити та стати вашим другом!", – розповіла Мар’яна Савка: "Те, що ми робимо у "Видавництві Старого Лева" – це момент відродження і народження людини нового суспільства. Ми хочемо, щоб на тих книгах, які ми створюємо у співпраці з авторами та художниками, виросло покоління дітей, а потім дорослих людей, котрі мали б модель повноцінності як особистості, відчуття, що вони живуть у державі, яка теж є цілком повноцінна і, яка їм дає правильний старт".

У ході презентації було представлено дві збірки: "На каву до Львова" та "Шоколадні вірші про кохання". У них зібрані вірші сучасних українських поетів про любов. А створити збірку поетесу надихнув гарний настрій та шоколад: "Це серія, яка цікавим чином була спричинена натхненням від спілкування з шоколадом та кавою, Львівською майстернею шоколаду і художницею Надією Коломієць. Я була упорядником цієї книги, але починалось все саме від ілюстрацій та кількох картин, які створила Надійка Коломієць, а потім вона вже домальовувала цілу книгу"/
Для довідки: Мар'яна Савка – відомий журналіст, публіцист, громадський діяч, головний редактор "Видавництва Старого Лева"; лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса. Творчий доробок поетеси нараховує 12 книг.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: