У бюджеті Житомира на наступний рік передбачено 879 мільйонів гривень для утримання бюджетних установ » Новини Житомира
 
 


У бюджеті Житомира на наступний рік передбачено 879 мільйонів гривень для утримання бюджетних установ

Автор: news_maker від 20-12-2017, 08:05, переглядів: 673

У бюджеті Житомира на наступний рік передбачено 879 мільйонів гривень для утримання бюджетних установ

Такі дані під час прес-конференції озвучив голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв. На його думку, ця сума є завеликою і варто краще працювати над економією:
"Давайте говорити відверто. П'ять музичних шкіл та одна художня цього року нам обійдуться в 50 мільйонів гривень. Чесно кажучи, за таку суму в нас має бути, мабуть, вже декілька симфонічних оркестрів. Наприклад, бібліотечна система, її 14 філіалів, цього року нам обійдуться майже в 7 мільйонів. Можливо, що нам потрібні 14 філіалів бібліотек, але, можливо, нам потрібні 2-3, але, які будуть потужними і залучатимуть жителів усього міста".

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин каже, що така висока вартість утримання бюджетних установ пов'язана із тим, що більшість грошей йде на оплату комунальних послуг та утримання техперсоналу:
"Коли ми говоримо про музичні школи, то в середньому одна дитина бюджету вартує 20 тисяч гривень. Чому? Тому що в цій установі лише зарплата педагогів, які займаються дітьми, займає одну третю. Все інше або адмінперсонал, або енергоносії. А якщо ми зайдемо в музичну школу, то до обіду дітей там немає. Бо до обіду вони займаються в школі. Американська система освіти взагалі не передбачає окремих шкіл. Усі заняття проходять в школах".

Міський голова додає, що з часом музичні школи та інші гуртки потрібно буде переміщати в загальноосвітні навчальні заклади. Тому міська влада, після реконструкції та розширення площі третьої гімназії, планує перебазувати туди одну або дві невеликі музичні школи. На думку Сергія Сухомлина, це вигідно і для дітей, оскільки заклад розміщуватиметься у центрі міста, і для економії міського бюджету.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: