Тендер на ремонт однієї з шкіл Житомирського району суд визнав недійсним » Новини Житомира
 
 


Тендер на ремонт однієї з шкіл Житомирського району суд визнав недійсним

Автор: news_maker від 18-08-2018, 14:02, переглядів: 1 020

Тендер на ремонт однієї з шкіл Житомирського району суд визнав недійсним

14 серпня 2018 року, рішенням суду задоволено позов Житомирської місцевої прокуратури щодо визнання недійсними рішення тендерного комітету Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації про визначення переможця відкритих торгів та договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 2,8 млн грн.

Установлено, що у грудні 2017 року тендерний комітет Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації під час закупівлі робіт з капітального ремонту будівлі ЗОШ с.Черемошне (утеплення фасадів та покрівлі, заміна вікон та зовнішніх дверей), безпідставно відхилив пропозицію одного з учасників із найменшою ціною. Натомість, порушивши принципи здійснення публічних закупівель, уклав економічно невигідний договір.

До того ж, укладений правочин не відповідав вимогам Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України і Загальним умовам укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005.

Зокрема, договір не містив окремих істотних умов договорів підряду, передбачених зазначеними Умовами, та встановлював для виконавця утричі менший гарантійний строк якості виконаних будівельних робіт - лише три роки з дня підписання актів виконаних робіт. Це у той час, як чинним законодавством визначено термін - 10 років від дня прийняття об’єкта замовником.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: