У Житомирі незабаром відкриють кімнату «Арсенал ідей» для дітей та молоді » Новини Житомира
 
 


У Житомирі незабаром відкриють кімнату «Арсенал ідей» для дітей та молоді

Автор: news_maker від 3-10-2018, 23:05, переглядів: 931

У Житомирі незабаром відкриють кімнату «Арсенал ідей» для дітей та молоді

Анонсувала відкриття кімнати «Арсенал ідей» начальник управління культури і туризму ОДА Тетяна Парфентієва під час засідання Координаційної ради. Вже обрали приміщення, відремонтували та закуповують меблі. Далі облаштування простору та відкриття.

У Житомирі створюється кімната «Арсенал ідей» в рамках Всеукраїнської програми Арсенал Україна. Такі освітні платформи формуються у всіх містах України для дітей, молоді та родин. Тетяна Парфентієва розповіла, що ця кімната буде у Житомирському академічному обласному театрі ляльок. У приміщенні площею 40 кв. м вже зробили ремонт. Наразі закуповують меблі, ведуться переговори з київськими художниками. Результатом проекту стане створення відкритого інтерактивного простору для творчості, дослідництва та пізнання, доступного для людей з інвалідністю, що поєднає у єдиній широкій програмі мистецтво, науку та інновації, освітню діяльність музейних інституцій та навчальних закладів.

«Ми на шляху реалізації цього проекту. Це буде кооперація освітнього, культурного і наукового простору», - коментує Тетяна Парфентієва.

Начальник культури і туризму ОДА ще наголосила на ідеї створення такого «Арсеналу Ідей на колесах», щоб кожен житель області міг доторкнутися до такого освітньо-культурного простору.

Також презентувала новий проект громадської освіти для дітей «Дитяча демократія» і запросила до участі членів Координаційної ради.

«Фактично діти ставлять перед собою ціль, визначають проблему в своєму дворі, і дорослий їх веде, допомагає вирішити це питання. Таким чином формується активна громадянська позиція. Кожен з Координаційної ради може долучитися», - розповідає про новий проект Тетяна Парфентієва.

Довідково.

Арсенал Ідей – це інноваційний освітній проект, який з 2013 року успішно функціонує в Мистецькому Арсеналі в Києві та завдяки широкій інтерактивній освітній програмі надає можливість сотням тисяч українських дітей творити, досліджувати, пізнавати, створювати власні роботи, здійснювати винаходи, відчувати себе активними учасниками музейного простору.

У рамках реалізації проекту Арсенал Ідей вдалося створити інтерактивну освітню платформу, яка:

- поєднує науку, мистецтво, інновації;
- базується на міждисциплінарності та широкому партнерстві;
- застосовує світовий досвід та кращі українські розробки;
- побудована на основі власних креативних рішень;
- пропонує цикл інтерактивних лекцій та активностей, розроблених спеціально для проекту;
- співпрацює з провідними сучасними українськими художниками;
- допомагає формувати нові родинні традиції та цінності;
- створює простір, доступний для людей з інвалідністю;
- пропагує розвиток інклюзивного суспільства;
- функціонує за допомогою ресурсів, залучених командою проекту.

У Житомирі незабаром відкриють кімнату «Арсенал ідей» для дітей та молоді

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: