Гарантію на ремонт дороги у Баранівці встановили лише після втручання прокуратури » Новини Житомира
 
 


Гарантію на ремонт дороги у Баранівці встановили лише після втручання прокуратури

Автор: news_maker від 5-10-2018, 21:56, переглядів: 1 132

Гарантію на ремонт дороги у Баранівці встановили лише після втручання прокуратури

Йдеться про те, що у червні 2017 року між Баранівською міською радою та приватним підприємством укладено договір про капітальний ремонт дороги за бюджетні кошти по вул. Європейській в м. Баранівка.

Однак, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою встановлено, що укладений договір не відповідає вимогам чинного законодавства щодо укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.

Зокрема, усупереч встановленим вимогам, договір будівельного підряду не містить однієї з істотних умов, а саме, гарантійних строків якості наданих послуг, які мають становити не менше 3-х років.

Проведення капітального ремонту без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в його належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що призводить до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у додаткових бюджетних асигнуваннях, спрямованих на забезпечення повторного ремонту.

3 метою захисту інтересів держави, у серпні 2018 року Новоград-Волинською місцевою прокуратурою подано до господарського суду Житомирської області позов про внесення змін до договору шляхом встановлення гарантійного терміну виконаних робіт.

Лише після звернення прокурора з позовом до суду, Баранівська міська рада та підрядник добровільно внесли відповідні зміни до договору, в зв’язку із чим суд закрив провадження у справі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: