Житомирщина отримала 5,2 млн грн на реабілітацію 490 дітей з ДЦП » Новини Житомира
 
 


Житомирщина отримала 5,2 млн грн на реабілітацію 490 дітей з ДЦП

Автор: news_maker від 12-06-2019, 20:21, переглядів: 1 413

Житомирщина отримала 5,2 млн грн на реабілітацію 490 дітей з ДЦП

У цьому році Уряд запровадив новий механізм спрямування коштів на реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу. Відтепер діє принцип «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг. До області направили 5 млн 277 тис. грн для здійснення заходів із реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу (ДЦП).

За повідомленням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, в області на обліку перебуває 490 дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП віком до 18 років. Житомирщина отримала 5 млн 277 тис. грн для здійснення заходів із реабілітації цих дітей. Кошти розподілені між місцевими органами соціального захисту населення пропорційно чисельності дітей, що потребують реабілітаційних заходів, за місцем їх проживання (перебування) відповідно до індивідуальних програм реабілітації.

Бюджетні кошти на відшкодування вартості реабілітаційних заходів спрямовуються закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік реабілітаційних установ можна переглянути на сайті Міністерства соціальної політики України (розділі «Інвалідність» ‒ «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу»).

Як отримати державну допомогу на реабілітацію дитини з ДЦП

Для забезпечення реабілітаційними заходами дитини з ДЦП один із батьків дитини чи її законний представник повинен звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації (міськвиконкому) за місцем проживання та подати заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

-паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
-індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
-виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма No 027/о).

Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення укладає договір про здійснення для дитини реабілітаційних заходів у трьох примірниках (один –для місцевого органу, другий –для реабілітаційної установи, третій –для одного з батьків дитини чи її законного представника), в якому зазначаються строки здійснення реабілітаційних заходів у реабілітаційній установі, їх вартість тощо.

Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини та включає:

-консультації лікарів, заняття з профільними лікарями і спеціалістами з реабілітації (лікар-невролог дитячий, логопед, лікар-психолог, лікар-педіатр, педагог соціальний, лікар-сурдолог, лікар фізичної та реабілітаційної медицини або лікар-фізіотерапевт, або лікар з лікувальної фізкультури, або лікар з лікувальної фізкультури і спортивної медицини, фізичний терапевт та інші);
-реабілітаційні послуги (комплекс процедур), у тому числі фізичну терапію, лікувальну фізкультуру, масаж загальний, механотерапію за потребою (локомоторну терапію, мотомедтерапію), апаратну фізіотерапію (теплолікування, вібротерапію), метод динамічної пропріоцептивної корекції із застосуванням рефлекторно-навантажувального пристрою «Гравістат», логопедичну корекцію, психологічну корекцію, педагогічну корекцію, соціальну адаптацію тощо.

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.

З питань реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП необхідно звертатися до райміськуправлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання або в департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації за телефонами: (0412) 47-47-61, (0412) 47-47-64.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: