У Житомирі в тестовому режимі запрацювала лабораторія з діагностики на COVID-19 » Новини Житомира
 
 


У Житомирі в тестовому режимі запрацювала лабораторія з діагностики на COVID-19

Автор: news_maker від 16-07-2020, 14:16, переглядів: 925

У Житомирі в тестовому режимі запрацювала лабораторія з діагностики на COVID-19

З 15 липня в міській дитячій поліклініці Житомира, що на вулиці С.Ріхтера, в тестовому режимі запрацювала лабораторія з діагностики на COVID-19. Аналізи на коронавірус житомиряни зможуть здати як за направленням лікарів, так і за власним бажанням – в цьому випадку за тест потрібно буде заплатити.

За словами директора дитячої лікарні ім. В.Башека Володимира Галайби, на закупку апаратури витратили півтора мільйона гривень та ще 700 тисяч гривень – на ремонт клінічної лабораторії:

"На ремонт міська рада витратила 700 тисяч гривень. Ця лабораторія дасть нам можливість тестувати дорослих на платній основі. При повному завантаженні апаратури, коли ми почнемо працювати у повному режимі, послуга буде коштувати 780 гривень. А тим дорослим пацієнтам, які збираються за кордон, або хто за власним бажанням хоче пройти діагностику, послуга коштуватиме близько 1370 гривень. Безкоштовно тестування проходитимуть діти з інвалідністю, діти з хронічною патологією, діти, які лікуватимуться в нас на стаціонарі. А ще – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування".

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів Суспільному, що аналізи на коронавірус жителі Житомирської об'єднаної громади зможуть здати як за направленням лікарів, так і за власним бажанням. За направленням тести будуть безкоштовні, за власним бажання громадян – платні. 15 липня виконком Житомирської міськради прийняв рішення, що безкоштовно пройти тести на COVID-19 в лабораторії також зможуть учасники АТО, медики, педагоги та соціальні працівники.

"Атовці, медики, педагоги, а також соціальні працівники – для них це є обов’язковою процедурою. Взагалі, соціальні працівники переважно працюють з літніми людьми, які перебувають у групі ризику. Тож, ми маємо убезпечити від зараження їх і соціальних працівників, які з ними працюють. Для них ми також будемо проводити тестування безкоштовно, тобто, фактично за рахунок міського бюджету", – каже Сергій Сухомлин.

Про те, що в дитячій поліклініці з'явилася лабораторія для діагностування COVID-19 житомирянка Віта Довбищук дізналася з соцмереж. Їй ПЛР-тест на коронавірус знадобився для того, щоб скористатися послугою партнерських пологів:

"Я прочитала у фейсбуці, що коли хочеш взяти участь у партнерських пологах, то треба здати аналіз на COVID-19. Прийшла сюди, але сьогодні (15 липня – ред.) мені сказали, що тест я ще не можу здати, бо лабораторія працює в тестовому режимі".

Завідувачка лабораторією Любов Вазінська каже, що перш, ніж почати працювати на повну, треба протестувати обладнання:

"Ми сьогодні відкрилися, але працюємо лише у тестовому режимі. Тобто, нам треба пройти тестування обладнання та підтвердити наші результати в обласному лабораторному центрі – це 5 позитивних і 10 негативних тестів".

У повному обсязі, за словами Любові Вазінської, лабораторія запрацює наприкінці липня.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: