5 причин відвідати Лодзь » Новини Житомира
 
 


5 причин відвідати Лодзь

Автор: news_maker від 30-12-2020, 08:37, переглядів: 1 153

5 причин відвідати Лодзь

Вибираючи країну для туризму, більшість українців зупиняють свій вибір на Польщі. Найбільшою популярністю у мандрівників користується Краків, Варшава, Вроцлав. Але є й інші місця, які варто подивитися в сусідній країні. До таких відноситься Лодзь.

Як доїхати

Дістатися до третього по величині міста республіки можна потягом або автобусом. Відправившись в подорож на залізничному транспорті, у Варшаві доведеться зробити ще одну пересадку. Така необхідність відбере частину часу, який присвячений на вивчення визначних пам’яток. Тім, хто віддають перевагу комфортному пересуванню без додаткових клопотів, краще обрати в якості транспортного засобу автобус. Подивитися розклад рейсів і наявність квитків можна за посиланням https://transtempo.ua/route/kyiv-lodz.

Де зупинитися

Всі визначні місця Лодзя розташовані в центрі. Тому якщо не хочете тратити час і гроші на громадський транспорт, орендуйте квартиру або готельний номер поблизу вулиці Піотраковська. Найбюджетніший варіант – хостел. Вартість номеру на двох зі сніданком, безкоштовним паркінгом і доступом в інтернет варіюється в діапазоні 16 – 20 євро.

Мандрівники, які мають достатньо грошей, можуть зупинитися в одному із фешенебельних комплексів. До таких відноситься Гранд готель, побудований ще 1927 році.

Куди піти й що подивитися

В першу чергу варто прогулятися по центральній вулиці міста. 4,2 км, на які вона простягається буквально переповнені архітектурними перлинами. В час, коли в Лодзі масово вироблялись товари, багачі намагались переплюнути один одного і будували будівлі невиданої раніше краси. Вони добре збереглися до сьогоднішнього дня і є візитною карткою міста.

Мануфактура

У 2006 році в будівлі старої величезної фабрики підприємці створили мультифункціональний розважальний центр. Тут є готель, декілька кінотеатрів, ресторанів і багато магазинів різного напряму. Великої популярності Мануфактура здобула у жителів міста і туристів завдяки неоготичному стилю. Неприкрита облицювальним матеріалом червона цегла і вигадливі форми – магніт для зору будь-якого перехожого.

5 причин відвідати Лодзь


Біла фабрика

Зведена в 1827 році, промислова будівля. Замість швейних цехів, які функціонували ще не так давно, тут відкрили музей. Представлені тут пам’ятки дають змогу ознайомитися з історією Лодзя і наскрізь проникнутися його духом.

Музеї

Щоб розповісти громадянам і світовій спільноті історію існування, на території міста є біля десятка музеїв. Найвизначніші з них:

- текстильної промисловості;
- історії незалежності;
- кінематографії;
- Хербста;
- історичний музей міста;
- сучасного мистецтва;
- мануфактури.

Якщо часу для більш детального дослідження немає, купити зворотний квиток до Києва в режимі онлайн можна тут https://transtempo.ua/route/lodz-kyiv.

Архітектура

Лодзь – місце розташування найбагатших фабрикантів Польщі. Підтвердження цьому красиві палаци:

- Ізраіля Познаньского;
- Едуарда Хербста;
- Карла Шейблера;
- Маврикия Познаньского;
- Роберта Бідермана.

Також варто подивитися на вілли Леопольда Кіпермана, Рейнольда Ріхтера, Флоріана Яріша.

Арт-стріт

Більше ніж 50 багатоповерхівок прикрашені унікальними у своєму роді роботами митців вуличного мистецтва. Вони вражають своєю величиною, творчим наміром та естетикою. Металеві стрижні, які вмонтовані в одну із них створюють таке враження, що зображення «живе».

Лодзь – дивовижне місто, яке має насичену історію. Завітавши сюди, ви побачите красиву архітектуру і зможете відвідати багато атмосферних місць.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: