Як вибирати книги для дитини: основні рекомендації » Новини Житомира
 
 


Як вибирати книги для дитини: основні рекомендації

Автор: news_maker від 5-05-2021, 22:34, переглядів: 2 196

Як вибирати книги для дитини: основні рекомендації

Прищепити любов до читання у дитини — досить складне завдання для батьків. Деякі з самого малого віку перевагу починають віддавати електронним пристроям (перегляду мультиків, ігор на планшетах, телефонах і т.п.). Користі від таких занять мало. А ось читання відкриває більше можливостей: розширює кругозір, поповнює словниковий запас, розвиває уяву. Якщо хочете, то купити книжки для дітей 7 років можете в інтернет-магазині book24.ua.

Щоб все-таки розвинути у дитини любов до книг, потрібно для початку підібрати правильні розповіді і твори. Фахівці в даному питанні дають батькам кілька рекомендацій.

Моменти, які потрібно враховувати при виборі книг

Щоб книга була не тільки корисна, а й цікава для дитини, в процесі її вибору враховуйте наступні моменти:

1. Вік. Для малюків віком 1-3 роки підійдуть книжки з великою кількістю ілюстрацій, тексту повинно бути мінімум. 4-6 років — віддавайте пріоритет яскравим розповідям про тварин, літаки, машинки (в залежності від інтересів дитини). 7-9 років — підійдуть вже більш об'ємні історії, де потрібно міркувати, активно задіяти логіку і уяву. 
2. Враховуйте думку малюка. Обов'язково перед придбанням упевніться, що дитина дасть згоду на читання. Книга повинна викликати інтерес вже в перші хвилини. Якщо цього не буде, то навряд чи сама історія приверне його увагу.
3. Знайомтеся з досвідом інших батьків. Обов'язково читайте відгуки інших з приводу тієї чи іншої книги. Це дуже допомагає, адже дітям в приблизно однаковому віці подобаються схожі історії.

Щоб звичка читати у малюка закріпилася, важливо подавати приклад. Якщо вдома не буде книг, і самі батьки не подають прикладу читання — провал забезпечений. Тому в обов'язковому порядку діти повинні бачити, що ви самі цікавитеся книжковими посібниками.

Ще один хороший спосіб — читати разом. Нехай це буде хоча б 20 хвилин в день перед сном. Після того, як дитина звикне читати з батьками, вона почне брати в руки книги і самостійно.

Багато викладачів відзначають, що любов до читання — запорука успішного учня. Тому не відкладайте формування звички у дітей читати книги кожен день. Чим раніше почнеться процес навчання, тим швидше буде отриманий позитивний результат. Звичайно, щоб дитина почала читати самостійно і полюбла розповіді, історії, потрібен час і терпіння. Тому заздалегідь запасіться і тим, й іншим: миттєво не формується ніяка звичка (це актуально навіть щодо дорослих людей).

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: