Як зацікавити дитину займатися навчанням » Новини Житомира
 
 


Як зацікавити дитину займатися навчанням

Автор: news_maker від 2-02-2019, 21:01, переглядів: 1 500

Бажання вчитися і розвиватися у дитини є від природи. Нам немає необхідності придумувати щось особливе, щоб дитина захотіла вчитися. Пізнання - для неї така ж природна потреба, як їжа, вода, ігри. Стрімкий розвиток розумових здібностей, світогляду, волі, емоційної сфери, комунікабельності, тобто цілісної особистості - така програма закладена в дітях дошкільного віку, періоду початкової школи.

Чому немає бажання вчитися у деяких школярів? Помилки дошкільного розвитку дітей

Якщо допитливість - це природно, то відсутність бажання вчитися для дітей - протиприродно. Найчастіше провокують його появу люди, які більше всього на світі хочуть маленьким учням добра - їхні батьки.

Звичайно, це не навмисна шкода, а помилки, яких припускаються дорослі при вихованні малюка:

  • Дефіцит уваги. Чи то батьки занадто рано привчають дошкільнят до самостійності, чи то у них мало часу на ігри, спілкування з дітьми,чи то вони рідко виявляють по відношенню до малюка любов, ніжність - у всіх випадках дитина відчуває брак любові, відчуває себе незахищеною, виростає невпевненою .
  • Покарання за зламані іграшки. Справа, звичайно, не тільки в іграшках. Крихітка досліджує світ, намагається робити щось самостійно, але робить багато помилок: розбиті чашки, розібрані машинки, порізаний на шматки одяг ... Якщо такі речі відбуваються регулярно, значить, малюк активно шукає відповіді на свої питання, значить, він розвивається. Коли батьки лають за наслідки подібного пізнавального процесу, з часом малюк перестане проявляти ініціативу, втратить інтерес до навчання.
  • Навіювання учневі, що навчання - це його обов'язок, борг. Такий підхід рівносильний примусу. Не важливо, подобається дитині предмет чи ні, чи виходить у нього , чи втомився він - учень все одно ПОВИНЕН виконувати обов'язки по навчанню.

Але чому всі дорослі думають, що навчання повинно проходити гладко, що маленький дослідник, так само як і ми, повинен ставитися до речей, знань, розуміти все з першого слова? Адже діти тільки вчаться мислити, так чому ж ми чекаємо, що вони відразу будуть мислити так само, як ми?

Як правильно мотивувати дитину? Поради батькам

Поки малюк росте, він не зобов'язаний відповідати якимось стандартам.

А ось батьки повинні :

  • зацікавити дитину навчанням - показувати приклад зацікавленості в знаннях, саморозвитку;
  • розвивати дитячий розум, різні пізнавальні навички - створювати умови для всебічного розвитку;
  • щоб малюк без проблем адаптувався в школі і полюбив навчання - пояснювати заздалегідь особливості шкільного життя, прищеплювати позитивне ставлення до вчителів, навчання;
  • щоб навчився працювати над собою, привчати поступово до праці - ділитися досвідом, особливостями різної роботи, пояснювати призначення приладів, долучати до виконання домашніх обов'язків;
  • щоб малюк повірив у себе - частіше хвалити, помічати його досягнення;
  • щоб він став цілеспрямованим - вчити долати труднощі.

Як зацікавити навчанням дітей 5-11 років? Школа ментальної арифметики Соробан® в Україні

Найбільший секрет навчання дошкільнят і учнів молодшої школи - це спілкування з ними на зрозумілій мові. Яке заняття у дітей найулюбленіше? Звичайно, гра. Ось і вчити малюків потрібно так, щоб вони сприймали уроки, не як повинність, а як чергову захоплюючу справу. Розвиваючі курси Соробан® використовують ігри (динамічні, комп'ютерні), щоб зацікавити кожного учня навчанням. Може тому ментальна арифметика відразу стає одним із улюблених занять, навіть якщо в звичайній школі у дитини немає бажання вчитися.

Методика змінює ставлення дітей до навчання завдяки індивідуальному підходу, захоплюючим заняттям, всебічному розвитку когнітивних здібностей, завдяки особистим успіхам учнів.

https://soroban.ua/

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: