На Житомирщині гадюка укусила 14-річну дівчину » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині гадюка укусила 14-річну дівчину

Автор: news_maker від 4-08-2021, 11:22, переглядів: 1 590

На Житомирщині гадюка укусила 14-річну дівчину

2 серпня на Овруччині у лісі гадюка вкусила 14-річну дівчину. Про це Суспільному розповів головний спеціаліст управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

За його словами, гадюка вкусила дівчину за ногу під час збирання лісових ягід. Постраждала – жителька села Великий Кобилин Овруцького району, 2007 року народження. Її шпиталізували до міської лікарні.

За словами Миколи Мінчука, з початку року на Житомирщині це вже п'ятий зареєстрований випадок укусу людини гадюкою.

Микола Мінчук дав поради, як одягатися, йдучи до лісу.

"Потрібно одягати вільні штани з цупкої тканини, оскільки у випадку, якщо змія прокусить штани, то вона не зачепить шкіру, – каже Микола Мінчук. – А взуття обов'язково має бути високим, тоді гадюка може прокусити взуття, не зачепивши шкіру. Варто мати з собою палицю, щоб у ділянках, де є густі кущі, пошарудіти та перевірити, чи немає небезпеки. Палицею можна їх трохи налякати, а також переконатися для себе, що там нічого немає. Зазвичай змії втікають від людей, почувши кроки, стукіт чи голоси – одразу ховаються або відповзають подалі. Однак у спеку їхня поведінка може змінюватися, тому варто убезпечити себе такими простими діями".

Дівчинка перебуває у реанімаційному відділенні Овруцької міської лікарні. Стан дитини – середньої тяжкості. Про це розповіла медична директорка лікарні Таїсія Левківська.

"Дівчинка доставлена в приймальне відділення Овруцької міської лікарні бригадою екстреної медичної допомоги 2 серпня в 12 годин 30 хвилин, – каже Таїсія Левківська. – Подружки збирали разом ягоди в лісі і одразу викликали швидку допомогу після укусу гадюки. Скарги були на загальну слабкість, біль і набряк у місці укусу на правій нозі дівчинки. Дитина – стабільна, контактна. Все ще залишається припухлість до коліна і біль у місці укусу. Дівчинка отримує необхідний курс лікування. Прогноз позитивний".

Представник управління цивільного захисту населення в області Микола Мінчук розповів, що найбільше таких випадків трапляється у північних районах області.

"Це Олевський, Овруцький, Народицький райони, – каже Микола Мінчук. – Саме там, де лісиста місцевість. Люди беруть ягоди руками і випадково зачіпають гадюку. Або людина йде і випадково наступає на гадюку, що й провокує укус".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: