Четверту добу у річку Тетерів потрапляють нечистоти з каналізаційної станції » Новини Житомира
 
 


Четверту добу у річку Тетерів потрапляють нечистоти з каналізаційної станції

Автор: news_maker від 10-08-2021, 21:50, переглядів: 1 718

Четверту добу у річку Тетерів потрапляють нечистоти з каналізаційної станції

Станом на 10 серпня у Житомирі четверту добу не працює каналізаційна насосна станція – працівники водоканалу намагаються відновити роботу одного з чотирьох насосів, щоб припинити скиди неочищених стоків у річку Тетерів. Про це Суспільному розповів житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Забруднена вода потрапляє до річки вже протягом чотирьох діб. Це призвело до масової загибелі риби та зміни хімічних показників у воді.

"Ми маємо вкрай негативну екологічну ситуацію, тому що вода має неприроднє забарвлення. Розчинний кисень у воді становить, відповідно до проведених замірів, 1,2 міліграма на літр, а норма становить 4 міліграми на літр", – сказав старший державний інспектор з охорони навколишнього середовища Сергій Федорчук.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин каже, що на території водоканалу та каналізаційної насосної станції працюватиме комісія, яка має встановити усі причини аварії.

"Протягом кількох тижнів екологи будуть рахувати збитки, які спричинила аварія. Результатів поки немає, бо витоки продовжуються, і станція не працює у нормальному режимі. Наразі головне – ліквідувати наслідки аварії. І наступне – робота в екологічному напрямку", – говорить Сухомлин.

Директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін каже, що найбільш проблемна ділянка, яка постраждала від скиду каналізаційних стоків, знаходиться біля дамби в районі Паперової фабрики.

"Ми наразі інсталюємо аераційну систему в це місце. Будемо через компресор запускати туди кисень, щоб наситити ним воду в тій точці", – розповів Нікітін.

Разом з тим четверту добу працівники водоканалу намагаються відновити роботу каналізаційної насосної станції. Для цього потрібно запустити електродвигуни, які були затоплені.

Андрій Нікітін у коментарі розповів, що двигуни насосів висушують у спеціальних сушарках. Перший двигун намагалися встановити та запустити 9 серпня, але він був висушений не до кінця, тому через 15 хвилин сталося коротке замикання і двигун знову вийшов із ладу.

"Наразі ми чекаємо другий насосний агрегат, який був висушений вже на спеціальній сушарці для насосів. Там він пройшов повний цикл осушення і сьогодні (10 серпня – ред.) ми будемо його інсталювати та вводити в експлуатацію. Я сподіваюся, що десь ближче до ночі ми зможемо запустити насосний агрегат №1", – сказав Андрій Нікітін.

Житомирян просять зробити запас води, оскільки під час ремонтних робіт водопостачання можуть обмежити або повністю призупинити.



Четверту добу у річку Тетерів потрапляють нечистоти з каналізаційної станції

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: