У другій міській лікарні Житомира встановили сучасний ангіограф » Новини Житомира
 
 


У другій міській лікарні Житомира встановили сучасний ангіограф

Автор: news_maker від 3-11-2021, 21:43, переглядів: 486


У міському центрі ішемічної хвороби вже провели перші успішні операції на серці за допомогою нового ангіографа. Для пацієнтів операції безкоштовні, повідомляє СК1.

«Першу коронарографію ми провели 25 числа. На даний момент ми провели 14 коронарографій і 3 стентування. Результат позитивний, усі задоволені» — розповів завідуючий міським центром ішемічної хвороби Олесь Кутній.

Оглянути нове обладнання до Житомира приїхав директор Інституту серця Борис Тодуров. Він та його колеги впродовж кількох місяців навчали житомирських кардіологів працювати на ангіографі. Лікар зазначає, в Україні серед усіх померлих 67% становлять люди з хворобами серця.

«Це катастрофічна цифра, це загроза національній безпеці, тому що на заході ця цифра вдвічі менша» — сказав директор Інституту серця Борис Тодуров.

Завдяки встановленому ангіографу кардіологи Житомира зможуть рятувати тисячі життів щорічно.

«Можна рятувати на сьогодні самих безнадійних. Смертність від інфаркту без стентування становить 16-18%, якщо є ангіограф, пацієнта вчасно привезли і простентували смертність знижується до 5-3%» — додав директор Інституту серця Борис Тодуров.

Ангіограф, який встановили у другій міській лікарні, один із найновіших апаратів в Україні

Цей ангіограф дозволяє проводити втручання на головному мозку та рятувати людей, які пережили інсульт. На це націлились наші кардіологи.

Аби самостійно проводити надскладні операції, впродовж кількох місяців житомирські спеціалісти проходили стажування в Інституті серця. А тепер влада Житомира та керівництво інституту планують підписати меморандум про подальшу співпрацю.

Закупили обладнання за кошт міського бюджету, вартість його складає близько 20 млн. грн.

Звертатися за допомогою у міський центр ішемічної хвороби зможуть усі жителі області. Ургентна допомога буде безоплатна, однак плановий огляд проводитиметься за кошт пацієнта.





Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: