Житомирський водоканал продовжує скидати неочищені стоки в річку » Новини Житомира
 
 


Житомирський водоканал продовжує скидати неочищені стоки в річку

Автор: news_maker від 12-11-2021, 22:33, переглядів: 483


11 листопада у Житомирі відбувся черговий скид неочищених стоків з каналізаційної насосної станції комунального підприємства "Житомирводоканал" у річку Кам'янка.

Про це на своєму сайті повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Скид у Кам'янку відбувся з каналізаційної насосної станції на вулиці Чуднівській. Інспектори з охорони навколишнього середовища виїхалина місце та відібрали проби води для лабораторних досліджень.

Візуально скид, який тече до річки Кам'янка, має неприроднє сіро-коричневе забарвлення. Про розмір шкоди, яка була завдана природньому середредовищу, екоінспекція планує повідомити пізніше.

У коментарі Суспільному представниця КП "Житомирводоканал" Сніжанна Герасимчук повідомила, що скид стався через ремонт аварійного каналізаційного колектора на вулиці Фещенка-Чопівського.

"Щоб виконати роботи із перекладки трубопроводу, не припиняючи водопостачання, стічні води було скинуто в річку. Інших способів управління стічними водами під час перекладання аварійних каналізаційних трубопроводів у випадку, які не передбачають обмеження водопостачання у місті, просто не існує. Скиди були призупинені ще вчора. Про них було повідомлено в екологічну інспекцію", – сказала Сніжанна Герасимчук.

Наразі працівники водоканалу проводять підрахунок обсягів скинутих стічних вод у річку Кам'янка.

"Загалом, щоб вирішити цю проблему, ми постійно працюємо над заміною каналізаційних мереж, насосного обладнання, щоб у подальшому зменшити кількість аварійних ситуацій на насосних станціях і каналізаційних колекторах", – розповіла Сніжання Герасимчук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: