Як вибрати електросамокат: практичні поради для реальної користі » Новини Житомира
 
 


Як вибрати електросамокат: практичні поради для реальної користі

Автор: news_maker від 18-01-2022, 18:55, переглядів: 847


Електросамокат – це зручний, маневрений, легкий в управлінні, економічний та відносно недорогий вид транспорту. Він підходить майже всім. Але лише за умови, якщо кожен користувач правильно вибрав модель під себе.

У наступному розділі ми дамо базову інформацію про те, на що потрібно дивитися під час вибору. Це дозволить вам врахувати всі характеристики і не пропустити нічого важливого.

На що потрібно орієнтуватися при виборі характеристик

Чіткої інструкції тут не буде. Вам потрібно самостійно розібратися у кожному пункті та підібрати параметри під себе. Також, оскільки на електросамокат ціни відрізняються в залежності від характеристик, то потрібно буде контролювати і цей момент.  

При виборі орієнтуйтеся на наступне:

- Як далеко і як швидко потрібно їздити. Швидкість та запас ходу досить сильно відрізняються у різних моделей. Обидва показники можуть становити приблизно 20-25 км, а можуть і 50-60. Звичайно ж, краще, щоб вони були більшими. Але, якщо ви знаєте, що велика швидкість і дальність ходу вам навряд чи знадобляться, то логічніше одразу вибрати самокат, де вони менші. Це дозволить заощадити.
- Яку вагу має возити електросамокат. Кожна модель розрахована на максимальне навантаження, яке ви обов'язково повинні враховувати при виборі. Рекомендуємо вибирати таку модель, щоб був запас. Наприклад, якщо майбутній користувач важить 80 кг, краще купувати для нього модель, розраховану на вагу до 100 кг.

Максимальне навантаження більшості самокатів знаходиться у межах 150 кг. Але є й більше — аж до 300 кг.

- Наскільки ви сильні і куди вам доведеться носити самокат. Якщо ви знаходитесь в таких умовах, що вам періодично потрібно носити його (наприклад, у 5-поверховому будинку без ліфта), то обов'язково звертайте увагу на його вагу. У таких умовах кожен зайвий кілограм дуже сильно впливатиме на вашу втомлюваність.
- Стан доріг та тротуарів. Від цього залежить вибір діаметра коліс та підвіски. Чим гірше дорожнє покриття, по якому ви їздите, тим більшими повинні бути колеса та жорсткішими вимоги до якості амортизації.
- Як довго ви можете стояти. Експлуатація більшості моделей передбачає перебування користувача саме в стоячому положенні. Але є такі, що додатково оснащені сидіннями (схожими на велосипедні). На них можна їхати сидячи, знявши навантаження з ніг та спини.
- Скільки часу ви готові приділяти заряджанню. Найправильніше ставити електросамокат на зарядку на ніч. Увечері поставив, а зранку зняв повністю заряджений транспорт. Але бувають ситуації, коли відновити заряд потрібно якнайшвидше. У такому випадку швидкість відновлення енергії зіграє вирішальну роль. Якщо ви не відкидаєте виникнення таких ситуацій, обов'язково враховуйте цю характеристику. Різниця тривалості заряджання може становити кілька годин у різних моделей.

Всі характеристики самокатів прямо пов'язані між собою та, звичайно ж, впливають на вартість. Тому ваше завдання полягатиме не в простому підборі характеристик під себе, а в пошуку ідеального балансу між ними. Вам потрібно підібрати модель, яка максимально задовольнить ваші потреби і за яку ви не заплатите зайвого.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: