Житомир продовжує приймати переселенців » Новини Житомира
 
 


Житомир продовжує приймати переселенців

Автор: news_maker від 12-03-2022, 21:53, переглядів: 1 474


До Житомира продовжують прибувати переселенці з Київщини, яких розміщують у школах міста. 12 березня в один із освітніх закладів міста приїхали 30 людей із села Королівка Бучанського району, повідомляє Суспільне.

Жителька села Королівка Галина розповідає, що вона, як і її односельчани, змушена була виїхати, бо через постійні авіаудари від їхнього села майже нічого не лишилося.

"Королівка знаходиться в 60 кілометрах від Києва. Це був страх і жах. Нас бомбили бомбами, ракетами, градами палили. Наша вулиця вся майже спалена. Людей стріляють просто так. Ходять з автоматами по хатах, вимагають телефон. Даєш телефон, він його розтрощує автоматною чергою і тебе убиває. Ми їхали якнайдалі звідси. У цій області переночували. Вчора виїхали, бо нам автобус організували останній. Бензину нема, нема чим виїхати. Сказали тікати, бо вночі буде пекло – там зійшлися наші і їхні, якраз у нашому селі", – говорить Галина.

Водій Микола Вдовиченко, котрий привіз переселенців, каже, що ті були налякані черговим бомбардуванням. Нині людям дали їжу та місце для ночівлі і вони вже трохи заспокоїлися.

Укриття в школі, де перебуватимуть переселенці, облаштоване на 80 місць.

"Це приміщення ми підготували незадовго до війни. Намагалися якомога швидше забезпечити умови спочатку для евакуації наших дітей. А з 24 лютого ми почали запрошувати сюди найближчих сусідів, у яких не було укриття", – розповіла директорка школи Галина Шостенко.

В укритті є запас питної води. Людям організували триразове харчування – з продуктами допомагають волонтери.

"Всі приїжджають з різними емоціями, – каже волонтерка Ольга Метельська. – Треба кожному приділити увагу, щоб вони себе відчували тут, як вдома. Стараємося смачно нагодувати. На обід у нас і перше, і друге, і третє, і вечеря. В дорогу ми їм стараємося дати продуктів – печиво, соки, воду – все, що потрібно.

В укритті люди ночують, а вже зранку їх автобусом везуть на кордон України із Польщею.

"Формуємо транспорт і вивозимо на Рівне, на Луцьк, у Польщу. В нас різні напрямки. Є Львів, веземо на Чернівці, на Тернопіль. Тобто, куди люди хочуть – ми намагаємося сформувати автобуси і відправляємо", – говорить волонтер Ігор Андрусенко.

"Ми вже евакуювали більше тисячі осіб. Своїм транспортом за день, в середньому, пів сотні людей ми евакуйовуємо до кордону. Переважно це люди з Київської області, були також з Андрушівки та Попільні. Яка наша місія? Прийняти, нагодувати, дати місце для ночівлі, а вранці відправити на кордон", – каже Галина Шостенко.






Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: