Упродовж десяти днів у Житомирі тренуватимуть газодимозахисників на сучасному пересувному модулі » Новини Житомира
 
 


Упродовж десяти днів у Житомирі тренуватимуть газодимозахисників на сучасному пересувному модулі

Автор: news_maker від 4-10-2022, 21:16, переглядів: 897


Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Житомирській області, 73 газодимозахисники із районних підрозділів ДСНС розпочали 10-денну професійну практичну підготовку у Житомирі на базі сучасного пересувного тренувального модулю.

Головна мета – дати фізичне та психологічне навантаження для газодимозахисників, щоб підготувати їх до виконання завдань з ліквідації надзвичайних подій чи ситуацій в непридатному для дихання середовищі.

Підготовка проходить на базі сучасного мобільного тренажерного комплексу з Німеччини, який з’явився в Україні у 2021 році. Випробування вогнеборці проходять в умовах, максимально наближених до реалій пожеж, у повному бойовому спорядженні з використанням індивідуальних засобів захисту.

Модульний комплекс ділиться на два контейнери. У першому розміщено 4 тренажери: «Безкінечна драбина», яка імітує підняття вогнеборця на поверхи; «Молот», що імітує роботу з ручним інструментом; «Бігова доріжка» та «Велотренажер». Ці випробування застосовуються саме для фізичного навантаження на газодимозахисника. Крім того, учаснику чіпляється прилад для відстеження серцевого ритму.

У другому контейнері розміщено лабіринт з перешкодами, наповнений густим димом. Для психологічного навантаження у контейнері ще й лунають звуки та крики, які притаманні під час реальної пожежі. Хід випробувань контролюється програмою, і про кожного з учасників готується звіт.

Враховуючи різний рівень підготовки газодимозахисників, усі вони упродовж випробування відчувають різний рівень навантаження. Однак, зважаючи на те, що подібний комплекс вони бачать уперше, це дає змогу уважніше ставитися до виконання вправ. Безумовно, кожен етап випробування знадобиться газодимозахиснику при роботі в реальній ситуації.

Подібна підготовка передбачає не лише тренування газодимозахисників, але і вироблення методики проведення таких занять у подальшому. Загалом на такому Модулі пройти практичну підготовку мають понад 1000 газодимозахисників Житомирщини.



Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: