На Житомирщині СБУ блокувала земельні оборудки «під заступництвом» голови районного суду та прикордонника » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині СБУ блокувала земельні оборудки «під заступництвом» голови районного суду та прикордонника

Автор: news_maker від 17-07-2023, 20:36, переглядів: 40


Служба безпеки продовжує викривати запроваджені під час дії воєнного стану земельні схеми за участі корумпованих високопосадовців.

Зокрема, співробітники спецслужби задокументували топменеджмент агрофірми Житомирщини на організації незаконного механізму заволодіння невитребуваними землями місцевої територіальної громади.

До схеми посадовці залучили голову одного з районних судів регіону і його помічника, а також підполковника-начальника групи запобігання та виявлення корупції прикордонного загону, що дислокується на території області.

Упродовж 2022-2023 років спільники незаконно вивели на аграрне підприємство майже 100 гектарів землі.

Зловмисники підшуковували померлих власників сертифікатів на земельні паї колишніх колгоспів, хто не встиг чи забув оформити належним чином право власності.

Далі від імені «мертвих душ» або їхніх родичів підроблювали спадкові документи, формували позовні заяви про визнання спадщини у судовому порядку та зверталися з ними до суду.

«Свій» суддя оперативно розглядав ці матеріали – у спрощеному порядку і без залучення третьої сторони – представників тергромади.

Потім такі ділянки перереєстровувалися на підставних осіб – військовослужбовців прикордонного загону, дальніх родичів тощо. Згодом – «здавалися в оренду» агропідприємству.

За попередніми даними слідства, за цією схемою «земельний банк» бізнес-структури «поповнився» більш ніж на 30 земельних паїв.

Під час слідчих дій в адміністративному приміщенні районного суду, ЦНАПу тергромади, прикордонного загону, приватної фірми, а також за місцями проживання усіх фігурантів схеми, виявлено:

- документи з доказами незаконної діяльності;
- 11 тисяч доларів США, ймовірно одержані від протиправної діяльності;
- зброю травматичної дії та гранату Ф-1 із запалом.

На підставі зібраних СБУ доказів директору та юристці агрофірми, а також підполковнику Державної прикордонної служби повідомлено про підозру за ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності очільника районного суду і його помічника.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Вивчаються вилучені під час слідчих дій документальні матеріали для з'ясування точної площі земель, «привласненими» за даною схемою.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.










Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: