На Житомирщині СБУ заблокувала черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині СБУ заблокувала черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон

Автор: news_maker від 12-06-2023, 19:42, переглядів: 21


Служба безпеки України Житомирщини продовжує системно блокувати канали незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану.

Цього разу у ході спецоперації знешкоджено злочинну схему, запроваджену іноземцем-псевдоволонтером.

У результаті комплексних заходів оперативники затримали у Бердичеві «на гарячому» 21-річного організатора, який упродовж останніх декількох років мешкає у столиці.

Встановлено, що зловмисник допомагав своїм «клієнтам» призовного віку нелегально виїхати за межі нашої держави. Підставою для цього був фіктивний статус водія гуманітарних перевезень, користуючись яким, військовозобов'язані незаконно перетинали кордон.

Фігурант, позиціонуючи себе як активний представник української волонтерської спільноти, «обріс» великою кількістю зв'язків серед благодійних фондів та організацій. Ними він і користувався для оформлення відповідного пакету документів і реєстрації їх в системі «Шлях».

Статус «водія-волонтера» коштував $3,7 тис. За додаткову підстраховку - фізичний супровід клієнта при перетині держкордону діяла додаткова доплата ще $2 тис.

Організатор схеми працював із «клієнтами» із усієї України. У межах кримінального провадження оперативники СБУ задокументували, що тільки із Бердичева «послугами» ділка скористалося троє ухилянтів.

На підставі матеріалів СБУ організатору незаконного каналу повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Фігуранту обрано запобіжний захід - тримання під вартою із альтернативою внесення 214 тис грн. застави.

За вчинений злочин на нього очікує позбавлення волі до 9 років з конфіскацією майна.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших можливих учасників протиправної схеми.

Документування схеми проводили співробітники СБУ в Житомирській області у співпраці зі слідчими ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: