Види страхового захисту для власників транспортних засобів » Новини Житомира
 
 


Види страхового захисту для власників транспортних засобів

Автор: news_maker від 23-07-2023, 22:54, переглядів: 2


Всі власники транспортних засобів знають, що автоцивілка – це обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласника. Такий поліс повинен мати кожен, хто пересувається дорогами загального користування. Крім того, власникам автомобілів доступні інші необов’язкові види страхування, які захищають майно у випадку настання обумовлених договором подій. Варто познайомитися з кожним різновидом детальніше, щоб отримати більше вигоди та захистити власні інтереси повною мірою.

Для чого потрібна автоцивілка

Страхування цивільної відповідальності – це обов’язковий захист, який повинен придбати кожен власник автомобіля. Водії можуть вибирати серед пропозицій страхових компаній, керуючись ціною, досвідом організації та відгуками про неї. Хоча автоцивілка не передбачає отримання відшкодування її власником, є декілька причин купувати її:

- вартість поліса може бути різною, що залежить від особливостей пакета додаткових послуг, які пропонують страховики;
- страховка може покривати лише мінімальну, встановлену законодавством суму витрат або бути розширеною. В останньому випадку поліс компенсуватиме більші збитки, що вигідніше для власника;
- додаткові умови та привілеї є приємним бонусом.

Також автовласнику, який планує купувати страховку, варто більше дізнатися про механізм врегулювання збитків та якість сервісу. Наприклад, СК «Арсенал» пропонує своїм клієнтам купувати страховки онлайн. Отже, ви можете придбати електронний поліс, який має таку саму юридичну дію, що й паперовий. А цілодобовий асистанс дозволить власнику страховки швидко отримати необхідну допомогу в разі настання страхової події.

Яким чином власник авто може захистити свої майнові інтереси

Автоцивілка передбачає виплату компенсації лише потерпілій від дій автовласника стороні. Проте дуже часто в аваріях страждає не тільки той, хто не винен. Якщо ви не впоралися з керуванням, ймовірно вашому автомобілю також потрібна буде допомога. Проте винуватці ДТП не можуть розраховувати на бодай найменшу компенсацію за автоцивілкою. Для відшкодування збитків у такому разі призначений інший продукт – поліс КАСКО. Він належить до добровільних видів страхування, а його наявність не контролюється органами, які здійснюють перевірку.

КАСКО дозволяє покривати збитки коштом страхової компанії в широкому переліку випадків. Це може бути не лише ДТП. Наприклад, іноді трапляються прикрі ситуації, коли в пошкодженні автомобіля винен сам власник, проте постраждалих немає. Наприклад, ви можете випадково зачепити ворота, в’їжджаючи до гаража. А деколи жити спокійним розміреним життям не дозволяє сама природа – автомобіль може бути пошкоджено градом чи блискавкою. КАСКО страхує від широкого переліку випадків, включно зі стихійними лихами. У абсолютній більшості випадків ви отримаєте компенсацію, проте страховик може передбачити також виключення.

Важливою перевагою КАСКО є можливість отримати відшкодування не лише фактичної (залишкової) вартості пошкоджених запчастин, але й здійснити їх заміну на нові. Проте варто пам’ятати, що ціна поліса залежить від обраних вами умов. Наприклад, страховик може покривати лише 80 або 90% збитків. Покупцеві варто порівняти «за» та «проти» кожного з альтернативних варіантів та вибрати найприйнятніший для власного бюджету.

Категорія: Новини компаній

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: