У Житомирі планують підвищити вартість проїзду у громадському транспорті та прибрати розрахунок готівкою » Новини Житомира
 
 


У Житомирі планують підвищити вартість проїзду у громадському транспорті та прибрати розрахунок готівкою

Автор: news_maker від 5-02-2024, 20:23, переглядів: 1 587


Про обговорення питання підняття вартості проїзду у міському транспорті повідомляють житомирські ЗМІ. Перший етап обговорення відбувся 02 лютого за участі представників влади, громадськості та студентів.

Заступник міського голови перш за все розповів про збитки автобусного парку Житомирського ТТУ за два останні роки.

"Якщо говорити про діючий тариф 2022-2023 роки, ми зараз говоримо тільки про автобусні маршрути, це збитки, які несе комунальне підприємство за 2022-й рік, це 11,7 мільйона гривень, і про збитки фактично за 2023-й рік, це 23, 4 мільйони гривень. Результати й ці всі показники, які компенсує міський бюджет нашому комунальному підприємству", – говорить Олександр Шевчук.

Заступник мера повідомив і про орієнтовні цифри на скільки може зрости проїзд.

"Про тариф 20 навіть говорити зараз ми точно не будемо, але якщо піднімаємо, то в районі 14-15 гривень при умові середнього квитка. Тут важливо брати кожну категорію починаючи від учнів, пенсіонерів, транспортну картку, банківську картку", - каже Олександр Шевчук.

Згідно діючих тарифів середня вартість квитка у маршрутках зараз становить 8-9 гривень.

Також у Житомирі планують скасувати готівковий розрахунок у громадському транспорті.

"Приватний та комунальний перевізник буде повністю прозорий. Будемо надіятись, що наші мешканці з розумінням поставляться і не будуть давати гроші, а перейдуть на транспортну карточку. Зараз більше 170 тисяч транспортних карток уже у людей на руках, включаючи пільгові категорії" - повідомляє Олександр Шевчук.

"Перше, що ми хочемо, це скасувати готівку у транспорті. Уже новий оператор, нове обладнання, де є інструмент це зробити. Приватний бюджет виходить в білу. Ми вже бачимо його всі поїздки, ми аналізуємо його вже доходи. Вже немає готівкового розрахунку у місцевого перевізника", – розповідає в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Згідно нових умов придбати квиток за готівку можна буде тільки через термінали самообслуговування. Залишиться можливість сплатити проїзд вже наявною транспортною карткою (нову купувати не обов'язково), банківською карткою, NFC, QR-кодом, через мобільний додаток, новою транспортною карткою.

Протягом цієї зустрічі, конкретного рішення не прийняли, тому питання будуть обговорювати цього тижня разом з приватними перевізниками.

Зазначимо, що наразі жодного рішення немає, проте судячи з постійних обговорень незабаром варто очікувати підвищення вартості проїзду.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: