Покупку дороговартісного магніто-резонансного томографа обговорять на наступній колегії » Новини Житомира
 
 


Покупку дороговартісного магніто-резонансного томографа обговорять на наступній колегії

Автор: news_maker від 25-07-2014, 19:40, переглядів: 1 130

Покупку дороговартісного магніто-резонансного томографа обговорять на наступній колегії

На колегію обласного управління охорони здоров'я винесли питання підготовки до тендеру, на якому буде придбано дороговартісний магніто-резонансний томограф. Про необхідність такого сучасного апарату для підвищення якісного рівня діагностичної роботи говорили вже давно, і нещодавно кошти в сумі 26 мільйонів грн. на це виділила сесія Житомирської обласної ради. Потрібно використати ці кошти якомога ефективніше і прозоро, – на це спрямував учасників відомчої колегії заступник голови облради Руслан Годований:
"Я розумію, що сьогодні є різні бачення, що потрібно купувати, або не потрібно купувати. Але рішення вже прийнято обласною радою. Питання "Чи потрібно купувати?", мабуть, треба поставити тим тисячам чорнобильців, які спасали наші життя, коли сталася катастрофа. І сьогодні, передусім, вони потребують таких обстежень, і це була їх ініціатива. Тож, згідно чинного законодавства, головний розпорядник коштів управління охорони здоров'я зобов'язано здійснити закупівлю".
Попередньо на громадських слуханнях вже надійшли певні побажання, які слід врахувати при купівлі нового томографу та у подальшій його експлуатації. Наприклад, апарат має забезпечувати обстеження пацієнтів вагою до 200 кг, а самі обстеження мають бути безкоштовними для хворих. Тепер наступний етап: на медичній колегії представники фірм-виробників (Тошиба, Дженерал моторс, Сіменс, Філіпс) презентували свої пропозиції. Далі з врахуванням пропозицій керівників лікарських установ та спеціалістів-медиків спеціально створена робоча група сформує проект технічних завдань. Після того буде оголошений тендер з придбання сучасного томографу. Планується, що апарат буде працювати на базі обласного центру вертебрології.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: