За минулу добу п'ятеро водіїв намагались дати хабарі житомирським ДАІшникам » Новини Житомира
 
 


За минулу добу п'ятеро водіїв намагались дати хабарі житомирським ДАІшникам

Автор: news_maker від 17-03-2015, 14:07, переглядів: 1 211

За минулу добу п'ятеро водіїв намагались дати хабарі житомирським ДАІшникам

Сподіваючись уникнути покарання за порушення Правил дорожнього руху, зупинені інспекторами ДАІ керманичі транспортних засобів спробували «відкупитися» від відповідальності. Ці факти були відповідно задокументовані. Нині розпочаті необхідні перевірки.
Окрім адміністративної, нестиме кримінальну відповідальність житель Ємільчинського району. Машину під його керуванням 16 березня зупинили у м. Житомирі працівники ДАІ за порушення правил розташування транспортного засобу на проїзній частині (ч.2 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Водій наполегливо намагався «розрахуватися» з правоохоронцями купюрою у 200 гривень.
Інспектор ДАІ одразу ж повідомив про факт дачі хабара оперативному черговому Житомирського міськвідділу міліції. На місце зупинки автомобіля прибула слідчо-оперативна група, яка задокументувала протиправні дії керманича.
За цим фактом нині розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Того ж дня правоохоронці розпочали відповідні перевірки ще за чотирма такими фактами, задокументованими на автодорогах у Радомишльському та Житомирському районах і м. Коростені.
У Коростені інспектори дорожньо-патрульної служби зупинили автомобіль «Део» під керуванням 25-річного місцевого жителя. Водій під час руху не скористався паском безпеки. Аби ДАІшники не склали протокол за відповідною ч.5 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керманич спробував передати їм 50 гривень винагороди.
У Радомишльському та Житомирському районах за нескладання адміністративних матеріалів щодо ігнорування пасків безпеки водії також намагалися «відкупитися» просто на місці зупинки їх автомобілів.
– Перед тим, як запропонувати хабара працівникові ДАІ, згадайте, що будь-який грошовий «відкуп» за нескладання протоколу про допущене адміністративне правопорушення на дорозі – це кримінально каране діяння. За це передбачено покарання як у вигляді штрафу (8500 - 12750 гривень) і аж до позбавлення волі строком від 2 до 4 років, - коментує начальник УДАІ УМВС Житомирщини Володимир Гриб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: