Видобуток корисних копалин має контролювати об’єднана громада » Новини Житомира
 
 


Видобуток корисних копалин має контролювати об’єднана громада

Автор: news_maker від 23-04-2015, 05:51, переглядів: 1 325

Видобуток корисних копалин має контролювати об’єднана громада

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час наради із сільськими головами Коростишівського району сьогодні, 22 квітня, яку він провів у рамках робочої поїздки в район.

Одне із головних питань, яке обговорювалося під час зустрічі із районною владою та представниками органів місцевого самоврядування, стосувалося об’єднання територіальних громад на Житомирщині.

«Процес об’єднання територіальних громад є невідворотним. Це не лише позиція держави, а й вимога часу. В першу чергу всі громади мають бути самодостатніми та надавати якісні послуги населенню. Саме тому, ми маємо мобілізувати свої зусилля та ресурси. Наголошую, що таке об’єднання є добровільним. Очевидно, що всі процеси в кожному населеному пункті області мають враховувати місцеву специфіку та інтереси їх жителів. Проведення цієї реформи дозволить контролювати процес видобутку корисних копалин саме об’єднаній територіальній громаді. Особливо це актуально для Коростишівського району», - зауважив Сергій Машковський.

Першим проект плану об’єднання територіальних громад підготував Любарський район. За словами голови облдержадміністрації, саме на Любарщині буде реалізовано пілотний проект реформи.

У Коростишівському районі теж триває процес підготовки аналогічного плану. Так, на базі міста Коростишева планують створити одну спроможну територіальну громаду. За попередніми розрахунками завдяки об’єднанню населених пунктів у громаді залишатиметься 60% податку від доходів фізичних осіб (близько 18-19 млн. грн.), а також з державного бюджету буде спрямована субвенція на загальну середню освіту в сумі 44 млн. грн. та медична субвенція – майже 23 млн. грн. Окрім цього, надійде 10-12 млн. грн. від податків на землю, нерухомість та акцизного податку.

Після наради Сергій Машковський зустрівся з родинами загиблих учасників АТО та ветеранами, ознайомився з роботою системи відеонагляду за лісонасадженнями та зустрівся зі студентами Коростишівського педагогічного коледжу імені І.Я. Франка.

Видобуток корисних копалин має контролювати об’єднана громада

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: